П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Листопад » 23 » «НАРОДНА ВИШИВКА ПОДІЛЛЯ»

21:10
«НАРОДНА ВИШИВКА ПОДІЛЛЯ»


22 листопада в навчально-науковій лабораторії з етнології Поділля у Вінницькому педуніверситеті відбувся майстер-клас «Народна вишивка Поділля», з метою виховання і збереження культурної спадщини нашого народу. Організувала захід завідувач навчально-наукової лабораторії з етнології Поділля Тетяна Пірус. Студенти різних курсів, спеціальностей і всі охочі мали змогу не лише поспілкуватися з вінницькими народними майстрами вишивки Любов’ю Шаламай, Людмилою Уладовською-Іванчук і Зінаїдою Шевчук, а й доторкнутися до їхніх мистецьких шедеврів.

Любов Павлівна вишиває портрети видатних українців, які не лише народилися і жили в Україні, а й тих, які жертовно служили нашій державі. Аби вишити один портрет Любов Шаламай витрачає більше трьох місяців.

Людмила Уладовська-Іванчук – дитячий лікар уже чверть століття. Вишивкою займається більше 7 років, називає своє хобі «Арт-терапією». Вишивання для Людмили Петрівни – це спосіб життя, без якого вона себе не уявляє, адже вишиває ужиткові речі для родини.

Зінаїда Шевчук вишивати почала ще з дитинства, оскільки заробляла цим на хліб (вишивала рушники і продавала за 3 карбованці). Вишивка для неї стала невід’ємною частиною життя.

Три надзвичайно талановиті майстрині продемонстрували власні унікальні вироби: вишиті рушники, сорочки, серветки, дитячі костюмчики тощо. Ділилися секретами та знаннями щодо традиційної української вишивки. Для них – це не просто хобі, а відпочинок для душі.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Культура | Переглядів: 444 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0