Неділя ,19.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Невідома провінція. БРАЇЛІВ

19:39
Невідома провінція. БРАЇЛІВ


Усі міста і села дуже різні. Кожне має автобіографію і разом з тим свою візитну картку – історичні пам’ятки, що сягають сивої давнини.

Подорожуючи місцями вінницького краю, не можна не відвідати невеличке подільське містечко Браїлів, що розташувалося  на берегах  повноводної річки Рів. Одне з найдавніших на Поділлі. Його назва походить від двох річок – Рів і Брага. Містечко старе і має цікаву історію. Славиться своїми пам’ятками культури, які збереглися і до сьогодні. Панський палац з мальовничим парком, величезний костел Пресвятої Трійці у стилі бароко, Троїцький жіночий монастир, музей Петра Чайковського, музей В.Забаштанського – все це можна побачити в цьому невеличкому містечку. Воно нараховує близько 4000 жителів.

Державний музей П. Чайковського і Надії фон Мекк розміщений у колишньому палаці фон Мекк. Нині це пам’ятка архітектури XIX ст. Карл фон Мекк – відомий залізничний підприємець у 1868 році стає господарем браїлівського маєтку. Його дружина Надія увійшла в історію завдяки своїй загадковій і незвичайній дружбі з великим композитором Петром Чайковським. Він тричі приїжджав у Браїлів і зупинявся в маєтку фон Мекк. Свого часу там бував Клод Дебюссі – тоді ще незнаний великий французький композитор.

Найвищою спорудою у містечку є костел Пресвятої Трійці. Архітектура його досить незвичайна. Фасади храму, пофарбовані в рожевий і білій кольори. Костел має майже плоский дах.

Великою цінністю Браїлова є Свято-Троїцький монастир, що славиться своєю чудотворною іконою Божої Матері. Безліч туристів прямують сюди аби прикластися до святині та отримати зцілення.  

Неймовірною красою вражає природа Браїлова, приваблює з кожним роком все більше відвідувачів.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Витоки | Переглядів: 754 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0