Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Квітень » 25 » НОТАТКИ З МЕДІАФОРУМУ В МІСТІ НАД СМОТРИЧЕМ

15:01
НОТАТКИ З МЕДІАФОРУМУ В МІСТІ НАД СМОТРИЧЕМ


Урочисте відкриття першого Кам’янець-Подільського медіафоруму відбулось 21 квітня 2016 року в  прес-центрі міської ради. Довгоочікувана подія зібрала не тільки досвідчених журналістів, викладачів, блогерів, але й студентів із різних куточків України. З вітальним словом до гостей звернувся міський голова Михайло Сімашкевич, заступник Асоціації готельєрів та рестораторів Андрій Кульніков та декан факультету журналістики Одеської юридичної академії Тетяна Кузнєцова.

З нагоди відкриття туристичного сезону було оголошено результати конкурсу «Привітне місто». У межах проекту юні «ревізори» побували в найпопулярніших закладах харчування Кам’янець-Подільського та презентували власний рейтинг глядачам.

 Заступник міського голови Вадим Савчук представив мобільний додаток, назвавши його «першим серйозним кроком у простір Інтернету». Завдяки програмі можна без проблем тримати руку на пульсі всіх подій міста, здійснювати віртуальні прогулянки та стежити за рухом міського транспорту, обладнаного системою GPRS. Розробником проекту став Андрій Бучковський, над яким автор працював майже три місяці.

Окрім додатку, було представлено магніт із технологією доповненої реальності. Коли турист наводить свій смартфон на емблему магніту, то має змогу побачити відео туристичної промоції міста. Після невеликої перерви за чашкою чаю чи кави в конференц-залі готелю «Сім днів» на учасників чекала Тетяна Кузнєцова зі своїм виступом «Ціннісний потенціал медіа». Спікер акцентувала увагу на тому, що саме  засоби масової інформації є основним співрозмовником сучасної людини, наводила статистику, за якою людина приділяє 1400 годин спілкуванню з медіа, тоді як спілкуванню з батьками лише 154 години на рік.

Представник Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін розповів про останні зміни у законодавстві щодо доступу до публічної інформації. Медіа-юрист презентував єдиний веб-портал відкритих даних, призначений для забезпечення надання доступу до публічної інформації у формі відкритих даних і передбачає доступ органів влади з можливістю її наступного використання. Ввечері учасники медіафоруму мали змогу приємно поспілкуватись та насолодитись краєвидами вечірнього міста над Смотричем у кав’ярні «Щасливий кіт».

 Наступного дня Олександр Бурмагін виступив із лекцією на тему: «Еволюція судової практики у сфері доступу до публічної інформації». Анатолій Вінскевич, директор продюсерського центру «Ексклюзив» розповів про специфіку роботи регіонального телебачення на прикладі власних телеканалів. Розподілившись на команди, учасники отримали від тренера завдання створити власну телепередачу. Впродовж «мозкового штурму» присутні активно генерували ідеї та представляли свій продукт. Більше того, до заняття долучились  викладачі, які показали майстер-клас для майбутніх акул пера.

Прес-секретар міської ради міста Ченстохова Влодімєж Тутай та Марлена Сочинська намагались розповісти більше про інфраструктуру міста Ченстохова та перспективи подальшої співпраці із Кам’янець-Подільським. Далі на всіх охочих очікувала екскурсія визначними пам’ятками славетного міста, а вже ввечері запальне «Media-party» в нічному клубі «Арена плюс».

 Фінальний день форуму розпочався із редактором медіа-корпорації «Є» Аллою Собко у формі дискусії на тему: «Образ міста: як його створювати у ЗМІ». Після настанов учасники отримали практичне завдання: вирушити в місто та якнайкраще показати відкриття туристичного сезону. За невеликий проміжок часу командам вдалось навіть відзняти невеличкий ролик, спіймавши найяскравіші кадри. Власкор телеканалу «1+1» Наталія Щука поділилась досвідом, розповіла про роль медіа у формуванні іміджу регіону, міста на прикладі ранкової програми «Сніданок з 1+1». Згодом учасників очікував сюрприз від організаторів – екскурсія територією Старого замку, вручення сертифікатів та святковий фуршет у відреставрованій башті.

Вікторія СЕРГЄЄВА


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 446 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0