Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Травень » 10 » ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ СПІЛКИ ЖУРНАЛІСТІВ – 60!

20:18
ОБЛАСНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ СПІЛКИ ЖУРНАЛІСТІВ – 60!


Презентація виставки-ювілею «Вінницькій обласній організації Національної спілки журналістів України – 60!» відбулася у вестибюлі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені К.Тімірязєва.

Вінницьке обласне відділення було створене 5 травня 1957 року на основі розпорядження Спілки журналістів України.

З нагоди наближення ювілейної дати вінницької журналістики Василь Паламарчук, голова вінницької організації Національної спілки журналістів України організував творчий захід для «ветеранів» вінницької журналістики, на який було запрошено й студентів-журналістів Вінницького педуніверситету разом із професором кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Сергієм Гальчаком. На виставці було представлено всі друковані видання Вінниччини, серед яких і університетський часопис «Педагог».

Розпочала захід модератор Оксана Антонюк, завідувач відділу краєзнавства бібліотеки. Привітала спілчан із ювілейною датою, зазначивши, що їхню організацію створено для захисту прав журналістів. До слова було запрошено письменницю Жанну Дмитренко, яка продекламувала, експромтом складений вірш-привітання, вінницьким медійникам. Із вітальним словом виступила Наталія Морозова, директор вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, яка, як зауважив Василь Паламарчук, є хорошим другом і партнером Спілки. «У цьому році ми вперше без газет і журналів», – наголосила пані Наталія. Бібліотеці не виділили кошти на переплату преси.

Василь Паламарчук згадав вінницьких публіцистів, які вже відійшли в небуття: Івана Волошенюка та Леоніда Пастушенка. Вшановуючи пам’ять, цьогоріч на з’їзді спілчан було запропоновано запровадити премії їхніх імен. Порівнювали сучасні політичні зміни щодо преси із відомою кріпосною реформою 1861 року: «Селян звільнили, а землі не дали. Так само й газетам дозволили стати незалежними від органів влади, але коштами не забезпечили».

Із вітальною промовою виступив Сергій Гальчак, доктор історичних наук, професор кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, голова правління обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Нещодавно його ім’я було внесено до книги «Еліта України». У своїй промові порівнював професію журналіста із професією лікаря. Коли в людини болить душа, вона йде її лікувати до преси: пише листи в газету, скарги, пропозиції тощо. Після промови Сергія Дмитровича студенти вручили Спілці подарунок від кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю. Виступала делегація із м. Хмільника. «Ветерани» журналістики Вінниччини згадували проби пера й журналістську молодість.

Увага гостей була прикута до студентів-першокурсників, що завітали на захід. Від досвідчених «майстрів слова» лунали побажання успішного майбутнього. Казали, щоб горіли очі, бо синичка в руках творчої людини стає журавлем. Зичили гострого пера і правдивого слова.

Діана КОЛЕСНИК

 


Категорія: Місто | Переглядів: 563 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0