Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 13 » ОСІННЯ ФЕЄРІЯ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ

21:37
ОСІННЯ ФЕЄРІЯ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ


Непомітно збіг перший місяць навчання і на території студмістечка оселилась повноправна господиня чарівна красуня подільська осінь.

Про прихід її сповістили не позначки на стовпчику термометра та все рідші візити сонечка, а гучна, запальна пісня  в актовій залі Мистецького центру педуніверситету.

Студенти та викладачі зібралися на традиційний святковий ярмарок, щоб презентувати щедрі ужинки осені та творчі таланти. Чого тільки не можна було побачити в цей день! Пісні, танці, вірші. І усе з посмішкою, все від щирого серця.

Кожен, хто завітав до Мистецького центру міг не тільки поспостерігати, як Інститути змагаються між собою в креативності, творчості, мистецьких та кулінарних талантах, а й придбати деруни зі сметаною, поласувати пухкими круасанами, пирогами, або навіть запеченою рибкою! Потім на всіх охочих чекав чарівний концерт. А чарівний він тому, що тільки переступивши поріг актової зали, кожен  опинявся в одній з відомих європейських країн. 

«Народна культура Поділля в контексті європейської спадщини» - ось під яким гаслом проходило це феєричне дійство. Творчі студенти в танцях, віршах та піснях знайомили усіх з історією та самобутньою культурою Європи.

Інститут філології й журналістики подумки переніс глядачів прямісінько на галасливі вулиці Парижу, зануривши їх в романтичну, сповнену шармом та елегантністю, атмосферу Франції. Інститут педагогіки, психології та мистецтв дзвінкою піснею «Конюшина» та ритмічним танком познайомив усіх з нашою сусідкою – Білоруссю. А Миколі Комісаренку з Інституту математики, фізики і технологічної освіти вдалося не тільки гідно представити величну Англію, а й завоювати своїм співом серця більшості присутніх. Прихильність дісталася також і студенту Інституту іноземних мов Олександру Лєбєдеву, який за допомогою зворушливої пісні познайомив глядачів з Ірландією.

- Дуже сподобалося, як хлопець, одягнений у біле, співав акапельно, - ділиться враженнями Олена Жаровська, викладач Інституту філології й журналістики, – у нього вийшло надзвичайно проникливо та щиро.

Вже не вперше здивував та захопив досконалістю свого танцю колектив «Роза вітрів» з природничо-географічного факультету. А ось запальний танок дівчат з Інституту історії, етнології та права, одягнутих в широкі кольорові спідниці, точно як у румунських циган, став приємною несподіванкою.

Звичайно ж на святі не забули і про найкращу, та переконана, найріднішу для кожного з нас європейську країну –  Україну! Поринути у неймовірний світ культури нашої Батьківщини допомогли студенти Інституту фізичного виховання та спорту.

Фіналом святкової феєрії  стало нагородження переможців у номінаціях: «Майстри кулінарної страви», «Квіткова фантазія», «Дари подільської природи», «Мовчазна краса», «Подільський пейзаж»,  «Я словом прославлю Поділля», «Презентація європейської країни в пісні» та  «Презентація європейської країни в танці». Кожен гість та учасник ярмарку отримав свою часточку позитивних емоцій і вражень. У кожного в душі залишилося щось приємне та по-справжньому святкове на згадку про «Подільську осінь 2013».

Ольга ПАХОМОВА

Світлини Світлани КОСТЮК


Категорія: Культура | Переглядів: 545 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0