Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Січень » 31 » ПАМ’ЯТАЮЧИ СТУСА, ЄДНАЮЧИ СЕРЦЯ…

23:44
ПАМ’ЯТАЮЧИ СТУСА, ЄДНАЮЧИ СЕРЦЯ…


22 січня, на День Соборності України, вінниччани мали змогу відвідати ІІ-ий літературно-музичний фестиваль «Рідна музика єднає Україну», який цьогоріч проходив під гаслом «Серце Твоє – Україна Свята» і був присвячений річниці з дня народження нашого земляка Василя Стуса.

Організатором дійства був Вінницький козацький полк імені Івана Богуна. Глядачі насолоджувалися піснями у виконанні легендарного бандуриста, гітариста й барда Віктора Пашника; неперевершеною грою актора народного театру «Сьоме Небо» Олександра Бойцуна у моновиставі «Суфлер».

У холі Будинку офіцерів було розгорнуто фотовиставку «Бачити синьо-жовте в кожному» та виставку-ярмарок народних майстрів м. Вінниці. Тут можна було побачити вироби із славнозвісним петриківським розписом, ляльки-мотанки, закладки до книг, вироби з дерева, бісеру, соломи, керамічний посуд, витинанки, в'язані гачком серветки, вишивку, різьблені воскові свічки, мило ручної роботи та багато інших цікавинок.

Не обійшлося й без участі студентів нашого університету. Роль Василя Стуса на початку та наприкінці дійства блискуче виконав Сергій Шкабара (ІФЖ, 4 курс). У фотовиставці «Бачити синьо-жовте в кожному» взяла участь Світлана Костюк (ІФЖ, 2 курс), представивши надзвичайні фото на патріотичну тематику. Волонтерами були Ольга Дмитрук (ІІЕП, 3 курс) та Наталка Патрикеєва (ІМФІТО, 2 курс). Автором гасла фестивалю «Серце Твоє – Україна Свята» (перші літери слів утворюють прізвище: СТУС) стала Анастасія Коломієць (ІФЖ, 3 курс).

Хедлайнером свята виступив культовий та довгоочікуваний український рок-гурт «Тінь Сонця», який протягом години запалював серця глядачів любов'ю до України. Фронтмен гурту Сергій Василюк закликав до єднання, бо «в єдності ми – сила».

Сценаристом та «душею» фестивалю була випускниця нашого університету Ольга Зайцева, яка довела, що позитивний результат може вийти, коли до справи докласти зусиль, бажання, любові, вкласти всю свою душу. Всі залишилися задоволеними, кожен насичено відсвяткував День Соборності, і, мабуть, задумався над словами Василя Стуса: «Народе мій, до тебе я ще верну...».

Людмила КЛІЩУК

 


Категорія: Актуально | Переглядів: 553 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0