П`ятниця ,10.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Грудень » 26 » ПЕРЕДРІЗДВЯНА МІСТЕРІЯ В РОЗПАЛІ

20:37
ПЕРЕДРІЗДВЯНА МІСТЕРІЯ В РОЗПАЛІ


Новорічні свята приходять у наш дім разом із святим Миколаєм.

Щороку образ сивочолого дідуся вселяє віру в казку, про яку люди забувають, коли дорослішають. У Вінницькому педуніверситеті першокурсники факультету дошкільної, початкової освіти та мистецтв упродовж декількох годин відтворювали улюблені історії з дитинства на сцені Мистецького центру. Весела метушня, жодного вільного місця в залі, святково вбрані гості та звуки різдвяних мелодій...

Так пройшов 30-й фестиваль інсценізованих казок. Дійство відбувалось у форматі конкурсу. Оцінювали майстерність артистів колишні викладачі нашого ВНЗ, кандидати педагогічних наук Наталя Зорька й Тетяна Потапова, голова ради студентського самоврядування факультету Антоніна Гавенко та учні початкових класів зі спеціалізованої школи «АІСТ».

Відкрили концертну програму студенти груп 1-МХК і 1-МР. Вони демонстрували «Різдвяну пісню в прозі» Чарлза Діккенса. Яскраво зобразили несправедливість, жорстокість, скупість людей в образі головного героя. Завдяки старанності акторів, вишуканим костюмам, класичній музиці та різноманітним декораціям вдалося створити атмосферу справжнього таїнства.

Коли на сцені з’явився Дух Майбутнього Різдва, ймовірно, в багатьох глядачів виникло моторошне відчуття. Натомість перший благодійний вчинок злого Скруджа викликав у присутніх радісні гучні овації.

Інтерпретовані на новий лад казки «Вовк і семеро козенят», «Рукавичка», «Колобок», «Лисиця і дрізд» демонстрували студенти груп 1-ОДП, 1-АППІ, 1-ПДЛ, 1-БПДМ. Любов до рідних, взаємодопомога, щирість, повага та чесність – прості істини щасливого життя, які намагалися показати глядачам першокурсники.

Катерина Мельник, студентка групи 1-ПДЛ, режисер нової історії про колобка, ділиться враженнями від підготовки до дійства: «Під час репетицій виникло чимало труднощів. Найважчим було знайти якомога більше вільного часу, аби потренуватися. Інколи виникали творчі конфлікти. Та впевнена, що завдяки цьому зараз одногрупники стали краще розуміти одне одного. Крім того, ми по-справжньому подружилися з нашим куратором Тетяною Білик. Коли ставили казку, не замислювалися над перемогою. Хотіли створити святковий настрій, отримати задоволення та подарувати радість глядачам».

Викладачі факультету дошкільної, початкової освіти та мистецтв взяли участь не лише в підготовці студентських постановок, а й розіграли власну новорічну казку. Їхня розповідь про викрадення Снігуроньки лихими чародійками з перших хвилин заінтригувала публіку.

Коли на сцені з’явилася головна героїня, – ректор університету Наталія Лазаренко, пролунали гучні аплодисменти глядачів. Вона побажала всім веселих свят і подарувала ювілейний торт з нагоди 30-річчя від дня заснування карнавалу. Світлана Мелобенська, асистент кафедри художніх дисциплін дошкільної та початкової освіти демонструвала пісочну композицію з новорічними мотивами, які миттєво створювала, змінювала, доповнювала на сцені.

Шість дивовижних постановок добігли кінця. У найменших гостей шквал емоцій. Діти відразу ж починають обговорювати казкових героїв та жартівливо сперечатися, хто з них був найкращим. Судді не змогти визначити єдиного переможця, тому гран-прі отримали групи, які інсценували «Колобка» та «Різдвяну пісню в прозі».

Першокурсники довели, що в усі часи казки будуть цікавими, актуальними й повчальними як для дітей, так і для дорослих. Звучить фінальна пісня «Різдво». Завершився цьогорічний фестиваль казок у педуніверситеті. Захоплені артисти й радісні глядачі вітають одне одного й бажають чудових канікул і незабутніх свят.

Святий Миколай роздав усі подарунки. Диво завітало й у нашу студентську родину. Минає старий рік. Кажемо собі: пройшло ще дванадцять місяців. Згадуємо, якими вони були, що сталося хорошого і сподіваємося, що в наступному році все буде краще. З добрими, світлими, оптимістичними думками ступаймо в прийдешнє. Щасливого Нового року!

Ірина БОГАЧУК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 501 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0