Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 11 » «ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ»: ЕПОХА ТЕЛЕБАЧЕННЯ УКРАЇНИ

16:44
«ПЕРШИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ»: ЕПОХА ТЕЛЕБАЧЕННЯ УКРАЇНИ


Чудова можливість поринути в творчо-виробничу атмосферу Першого національного телеканалу випала студентам-журналістам. 9 жовтня вже о п'ятій годині ранку група другокурсників дружно їхала електричкою за маршрутом Вінниця – Київ. Столиця зустріла теплою та сонячною погодою, тож гарний настрій був гарантований.

Перше, що вразило усіх – велика територія та приміщення телеканалу. Одразу привернула до себе увагу невеличка капличка. Вже потім дізналися, що побудована вона в пам'ять зруйнованих радянською владою могил на старому єврейському кладовищі.

Екскурсію провела директор музею ТБ Лариса Богданова. З її вуст майбутні мас-медійники не лише дізналися історію заснування та розвитку телеканалу, а й отримали багато цінної інформації для своєї майбутньої професії. Цікавим етапом стало відвідання музею. Саме тут зберігається телевізійне обладнання, що з плином часу дало місце сучасній техніці. Це перші відеокамери, комп'ютери та телевізори, а також два спеціально обладнані столи, що слугували для монтажу відеоплівок. Тож усі отримали змогу власними руками торкнутися історії механічного та електронного телебачення. 

Далі гостей чекало знайомство зі структурою телеканалу та особливістю роботи  тих, хто залишається за кадром. Це працівники, які встановлюють декорації, оформлюють студії, програмують ефірне мовлення, займаються підготовкою, зйомкою та монтажем матеріалів. Студенти побачили величезні павільйони, де знімають ток-шоу, фестивалі, тематичні програми, дізналися, як виглядає АСБ (апаратно-студійний блок). Особливо вразила велика кількість камер, освітлювальної техніки та фахівців, що задіяні в зйомці телепередач. 

Повністю відчути відповідальність роботи диктора та режисерів змогли,  ставши свідками випуску новин в прямий ефір. Саме тоді зрозуміли наскільки важливими є злагоджена робота задіяних до цієї справи працівників та чітке усвідомлення свого значення у творчо-виробничому процесі. Приємно було бачити, що працівники Першого каналу не тільки знають усі тонкощі своєї  роботи, а й живуть улюбленою справою.

 Сама будівля облаштована усіма зручностями: затишне кафе, ресторанчик з великим асортиментом, наповнені  різноманітною продукцією магазини, ательє, аптека тощо. Все дуже компактно і зручно.

Під час пізнавальної екскурсії молоді журналісти здобули багаж позитивних емоцій та вражень. Можливо, побувавши в самому серці українського телебачення,  хтось вирішить пов'язати з цією професією життя. І тоді, отримані в цей день знання, стануть  безцінним провідником до успіху.

Юля МЕЛЬНИК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 620 | Додав: Gandziuk | Теги: Національний, телеканал, Перший, України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0