Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 31 » ПОКОЛІННЮ МЕРЕЖЕВИХ ФАНАТИКІВ

07:15
ПОКОЛІННЮ МЕРЕЖЕВИХ ФАНАТИКІВ


Сьогодні нерідко можна почути про дві найважливіші функції популярної соціальної мережі «ВКонтакті». По-перше, це могутня база даних різноманітних спецслужб, по-друге, непоганий засіб маніпулювання та впливу на масову свідомість суспільства.

Проте, є ще одна функція, про яку скажу окремо. «ВКонтакті» – велетенський «пожирач» Вашого часу. Мабуть, Ви неодноразово помічали, що після чергового відвідування сайту, коли там, здавалося б, не залишилося нічого новенького, Ви не поспішаєте звідти виходити. Знаходите десятки фотографій, котрі Вас не стосуються. Граєте в ігри у флеш-додатках: а чи траплялось Вам зустріти там хоч одну інтелектуальну, розвиваючу? Починаєте читати переписку на «стінах» близьких людей, і найчастіше – знаходити там нові приводи для розчарування. Навіщо вставати зі стільця і щось робити, якщо можна ще декілька хвилин посидіти в «Контакті»? Ви згадуєте, що необхідно терміново подивитися ще оооон те відео, чи поритись у якій-небудь «життєво важливій» групі. Знайомо, чи не так?

Для чого ж створено таку потужну розважальна індустрія? Повернуся до ключового слова – ЧАС. Його складно назвати проведеним із користю. Згодом він виливається у непрочитані книги, не переглянуті новини, часто незроблені домашні справи. Врешті-решт, краще просто прогулятися на свіжому повітрі. Це час, який ми віднімаємо від спорту, навчання, роботи, живого спілкування. Перебуваючи «он-лайн», ми навряд чи щось аналізуємо, навряд чи до чогось прагнемо, не обдумуємо нових ідей та способів їх втілення, тому що нам це не потрібно – у нас вже є відмінно створений віртуальний світ зі своїми власними проблемами! Зрозуміло, що подібний стан справ не сприяє інтелектуальному зростанню нації. Навпаки, такий спосіб життя веде до надзвичайно сильної деградації розумових, мисленнєвих здібностей. Захопленій віртуальним життям людині, що не скажи – вона все прийме «на віру». Втрачається здатність критично мислити, аналізувати.

А тепер – кому це потрібно? І навіщо? Для того, щоб зрозуміти це, спробуйте відповісти на запитання: ким легше керувати та маніпулювати – критичними, розуміючими людьми, чи «сірою масою», суспільством зі стадними інстинктами, котре не цікавиться нічим? Комусь зручно ховати за загальними «посиденьками» у мережі свої дії, помилки, сподіваючись, що народ, як і індивід, цього не помітить. На сьогодні кількість користувачів «ВКонтакті» перевищує 110 мільйонів. Непоганий рівень «масової культури» – більше ста мільйонів покірних. Водночас багато хто із них міг би і може боротися та досягати успіхів у різних сферах!

Задумайтесь. Можливо, Вам захочеться відірвати очі від блакитних екранів та включити свій ентузіазм і енергію для добрих справ?

Аліна РУДЧЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 510 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0