Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Березень » 7 » «ПОРАДНИЦЬКА ГОСТИНА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ЖУРНАЛІСТІВ

21:04
«ПОРАДНИЦЬКА ГОСТИНА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ЖУРНАЛІСТІВ


Презентація книги заслуженого журналіста України, головного редактора газети «Порадниця» Тетяни Власюк «Порадницька гостина. Історії життя та успіху» відбулася в читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва 2 лютого.

На захід завітали журналісти-першокурсники Вінницького педуніверситету з доцентом кафедри журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю Володимиром Каленичем.

Із вітальним словом до гостей звернулася директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Наталія Морозова. Відкриваючи презентацію, зауважила: «Кожна людина має власне бачення життя, особливе ставлення до подій, що відбуваються навколо нас сьогодні. Минає час, змінюється історія, але досвід талановитих, визнаних, успішних українців, викладений у книзі «Порадницька гостина. Історії життя та успіху», стане орієнтиром майбутнім поколінням».

Редактор Тетяна Власюк відзначила особливу приязність колективу газети до Вінницького краю: «Ваш регіон вже довгий час залишається лідером передплат нашої газети». Наголосила, що їй надзвичайно приємно, оскільки серед присутніх є студенти-журналісти. Щодо книги констатувала: «Українцям сьогодні бракує позитивних моментів. Та в нашій державі є багато прекрасного. Найцінніше – це люди: щирі, талановиті, багаті вміннями та прагненням зробити щось хороше в житті. І цей позитив несуть ті, кого впродовж десяти років ми запрошували на «порадницьку гостину». Інтерв’ю з ними вперше побачили світ на сторінках газети, а згодом увійшли до книги. Історія успіху в кожного своя, але їхній життєвий, творчий, професійний шлях є гарним стимулом для самореалізації інших».

Згодом виступила шанувальниця тижневика Валентина Лосовська, викладач-методист Вінницького коледжу НУХТ, координатор культурних заходів ГО «Центр «Культурна стратегія – ХХІ», заслужений працівник освіти України. Зазначила, що редакційний колектив проводить просвітницьку діяльність серед українців. Газета «Порадниця» вчить і дає життєві поради: «Мене, як філолога, хвилює грамотність сучасних українців. Приємною несподіванкою стала рубрика з Олександром Авраменком «Вчимося розмовляти українською», яка формує правильну літературну мову.

Часопис дотримується аполітичної позиції, але нині майбутнє України неможливо не обговорювати, тому нотки політики звучать у деяких інтерв’ю. Тетяна Власюк поділилася рецептом багаторічного успіху: «Напевно, причина в тому, що редакційний колектив завжди старається йти до людей. Найближчим і найдорожчим залишається все людське».

Діана КОЛЕСНИК


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 629 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0