Середа ,1.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Вересень » 10 » «Посміхнись собі на зло, щоб сьогодні повезло»

03:50
«Посміхнись собі на зло, щоб сьогодні повезло»


Не знаю людини, котра отримувала б насолоду від спілкування із насупленими, занадто серйозними, похмурими особами. Та й споглядання їх не дуже так приваблює (тому що інколи в себе в житті  повно негативу, а тут ще й інші аж вирують темними емоціями). А, як ми знаємо, всього повинно бути в міру. Але можна пробачити терезам, коли вони більш, ніж на половину, переповняться позитивом. І найкращий його вияв, погодьтеся, – посмішка. 

Трішки покопирсавшись в Інтернеті, натрапила на чимало (гарних і не дуже, романтичних і не дуже, гуманних і не дуже) висловів про наш «вияв гарного настрою». І, судячи з їхнього змісту, вони можуть бути навіть своєрідними порадами і для наших студентів. Ось деякі з них.

Хто йде на екзамен, має пам’ятати: «Посміхнись собі на зло, щоб сьогодні повезло» або «Посмішка творить дива! А тому – посміхайтеся!». І швидше як констатація факту: «Коли немає слів, люди зазвичай посміхаються». А вже пишучи цей екзамен (інколи і таке трапляється) варто згадати чиїсь розумні слова: «Посміхайтеся, панове, посміхайтеся! Серйозне обличчя – ще не ознака розуму. Всі найбільші дурниці на світі робилися саме з цим виразом обличчя. Тому – посміхайтеся, панове, посміхайтеся!».

А для прекрасної половини студентства люди придумали таке: «Посмішка красивої дівчини – сльози гаманця», «Посмішка – це кращий макіяж», «Ви не повністю одягнені, якщо на вас немає посмішки», «Посмішка недорогий спосіб виглядати краще», «Посміхайтеся – і у вас будуть гарні друзі, насуплюйтесь – і у вас будуть зморшки». І трішки зі сфери романтики: «У тебе дуже гарна посмішка, щоб показувати свої сльози», «Привіт, ми сьогодні побачимося? – Так. Перший раз в реалі. – На тій вулиці буде стільки людей… Як я впізнаю тебе? – Дуже просто. Я посміхаюся».  Ні для кого не секрет, що в нашому університеті є студенти (декілька), котрі палять. Та моралі їм не буде, а лише така інформація: «Як відомо, одна викурена сигарета скорочує життя на п'ятнадцять хвилин. Сміх продовжує життя – на п’ять хвилин. Тому, якщо, викурюючи цигарку, ви тричі посміхнетеся, вашому життю нічого не загрожує».

А злі люди і песимісти придумали або ж списали з себе такі вислови: «У світі не залишилось нічого справжнього, окрім дитячої посмішки», «Не вірте моїй посмішці. Посмішка – це лише рух м'язів. Я можу встромити вам у серце ніж, не припиняючи посміхатися». «Якщо я вам посміхаюся, це ще не означає, що я радий вас бачити. Може, я просто уявив, як вас тільки що розмастив на асфальті «КАМАЗ»).

Та не думайте про погане. І приказки приказками, а ви знайте: якщо хочеться засміятися ворогові у вічі – смійтесь: його це ще більше розізлить. Хочете пробачити друзям їхні провини – посміхніться, переступаючи гордощі. Хочете підняти настрій – посміхніться своєму відображенню у дзеркалі, але щиро і по-справжньому. І знайте, що це – не лише покращує самопочуття, а й зближує зі світом, котрий, власне, і випромінює вашу добру і сердечну посмішку.

Ліна КОРНИЛЮК


Категорія: Різне | Переглядів: 810 | Додав: Admin | Теги: посмішка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0