Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Жовтень » 8 » ПРО РЮКЗАКИ, НАМЕТИ, ЮШКУ І ПІСНІ ПІД ГІТАРУ або Літо, літо, де ж ти зараз?

04:14
ПРО РЮКЗАКИ, НАМЕТИ, ЮШКУ І ПІСНІ ПІД ГІТАРУ або Літо, літо, де ж ти зараз?


Щороку студенти-географи повертаються у стіни рідного університету з бадьорим настроєм, зарядом позитивної енергії та незабутніми спогадами. Звичайно ж юні дослідники не сидять ні в задушливих квартирах, ні у колоритних сільських хатках своїх бабусь. Навпаки, їхній літній відпочинок пов'язаний з природою, наметами, піснями під гітару біля багаття, спільним великим казаном з юшкою чи кашею, а найголовніше – навчально-польовою практикою.

Кожна академгрупа протягом 5-10 днів на чолі зі своїм керівником досліджує окрему територію. Першокурсники починають з Вінниці та околиць, а старші курси вже подорожують всією Україною, відвідуючи визначні місця, національні природні парки і заповідники.

Протягом кількох днів «практичного» відпочинку молодь у дослідженнях та експериментах проводить приблизно шість годин, решта – все, чого забажає душа: нескінченні розмови, дебати, дискусії та безкоштовні фотосесії на тлі мальовничих краєвидів рідної землі.

­– Під час практики досліджуємо регіональні ландшафти, їх характеристику, класифікацію, специфіку, проблемні зони. Вивчаємо історичну, географічну, екологічну ситуацію певної території. Намагаємося провести час з користю, аби після повернення до університету, студенти змогли зробити захист практики справді живим і цікавим, вартим похвали і відмінної оцінки, – ділиться досвідом зі «Студентською територією» керівник практики з геоекології, кандидат географічних наук, доцент кафедри фізичної географії Юрій Яцентюк.

­– Живучи на природі однією дружною родиною, студенти стають зовсім іншими: вболівають за спільну думку та ідею, стають відкритими і щирими. Університетські стіни не дають таких відчуттів, – зазначає керівник комплексної практики з екологічних дисциплін, старший викладач Олександр Гусак. – Задля різноманітності подорожей ми постійно змінюємо маршрути, щоб відвідати та дослідити якомога більше територій і невідомих об’єктів природи.

Юні туристи з природничо-географічного факультету протягом кількох останніх років побували майже в усіх заповідниках України, зокрема, відвідали Надслучанську Швейцарію (Березнівський р-н, Рівненська обл.), Шацькі озера, Східний Крим, Придністров’я, Середнє Побужжя, о.Хортицю. Однак, це ще не весь перелік тих чудових куточків земного раю, які подарували подільським «магеланам» неповторні враження, емоції та нові теми для наукових і дипломних досліджень.

Ольга УРСУЛЕНКО


Категорія: Різне | Переглядів: 733 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0