Понеділок ,6.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Січень » 31 » ПРО ВІННИЦЮ ТА РЕКЛАМНУ КАТАВАСІЮ

23:23
ПРО ВІННИЦЮ ТА РЕКЛАМНУ КАТАВАСІЮ


        Реклама – двигун прогресу. Заради створення якісного та популярного продукту відкривають університети, формують штати спеціалістів, видають спеціалізовану літературу... Наше місто не відстає від всесвітнього рекламного буму.

Однак, у гонитві за світовими тенденціями, місцеві бізнес-акули часто спотикаються на… елементарній грамотності. Наприклад, магазин техніки в одному з торгівельних центрів радо сповіщає «КондиЦЮємо повітря». Про те, що повітря кондиЦІОНУЮть, забули, чи що?

Власники кафе на вул.Кірова так хотіли зробити його інтернаціональним, що поспішно написали «KAFE». Хоча за англійським правописом потрібно «CAFE».

А той, хто створював картинки для дитячого магазину на зупинці «Нансена», мабуть, був добрячим жартівником. Тому що героїв, зображених на його стінах, вряд чи можна назвати позитивними і добрими. Особисто на мене деякі з малюнків наводять жах.

Кінотеатр ім. М.Коцюбинського, що славиться своїми афішами, зробленими вручну, цього разу не підвів глядачів. Кожен міг спостерігати, як рекламували новий блокбастер, назвавши його «СкайНфол». Назва ж оригіналу – «Skyfall» («Скайфол»). Голівуд би плакав, якби це прочитав.

Яскравою вивіскою вабить крамниця «Малиш». Якою мовою її назвали, й досі залишається загадкою. Українською буде «Малюк», російською – «Малыш». То, мабуть, якесь автентичне вінницьке есперанто.

Магазинчик на зупинці «Електромережа» продає не що інше, а «вітчини». Про те, що ще козаки споживали ШИНКУ, тут і не знають.

Додам ще про назву одного магазину мисливського приладдя. Кращої назви, ніж «Браконьєр», для нього не знайшлося. Одразу з’являються асоціації: продуктова крамниця «Отрута», аптека «Смертність» і т.п.

Такий невеликий огляд влучно характеризує брак спеціалістів у будь-яких сферах. Газета «Студентська територія» продовжуватиме перебувати на варті грамотності й інформуватиме вас про її порушення.

Бігала магазинами

Аліна РУДЧЕНКО


Категорія: Гумор | Переглядів: 549 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0