Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 31 » Пробудження весни у краєзнавчому музеї

07:02
Пробудження весни у краєзнавчому музеї


Доки весна ще не встигла повністю настати, обласний краєзнавчий музей вже надихає людей готуватися до неї. У малій залі відкрилася виставка авторської ляльки під назвою «Весняне натхнення».

До експозиції ввійшли роботи членів студії сучасного декору «Лавки чудес», котрий існує вже два роки. Всього в експозиції представлено 62 ляльки, які створювалися за допомогою різноманітних технік (декупаж, вітраж та ін.) та в основному з таких матеріалів як папер-клей та пластик FITO. Тут же представлено 20 фотокартин, створених різними творчими групами, які, за словами арт-директора «Лавки чудес» Наталії Дерлиці, разом із роботами майстрів студії створюють весняний настрій.

-  Особливість цієї виставки полягає у тому, що в ній поєднано дитячі та дорослі роботи, – розповідає Наталя Юріївна. – Адже ми хочемо показати, що діти не гірше володіють майстерністю, ніж дорослі. Водночас ми намагаємося показати, що молодому поколінню є над чим працювати.

Кожен автор представив перед публікою від однієї ляльки до кількох. Найбільшу кількість ляльок на виставці має дизайнер Світлана Мазур, яка хоч займається цією справою тільки рік, але вже виготовила 30 творінь, дванадцять з яких стали частиною «Весняного натхнення». Її роботи – це переважно панночки-спокусниці, що сидять на диванчиках, милуються перед дзеркальцем чи збираються у вояж.

Світлана Мазур створює ляльки в основному для себе, хоч також робить і на замовлення. Так, одна лялька в її виконанні коштує близько тисячі гривень. Утім у майстрині є своя улюблениця «Лялечка», яку, як вона переконує, не продасть ні за які гроші, адже відчуває до неї особливі материнські почуття.

– Я все життя хотіла творити, щось переробляти, – каже майстриня. – Усе, чим займалася раніше, відійшло на другий план, адже лялька повністю заполонила моє життя. Тому-то це заняття важко назвати хобі.

Незважаючи на таку передвесняну назву виставки, вона надихатиме усіх теплом і квітковим ароматом до 17 квітня. Тож усіх поціновувачів сучасного декору запрошуємо до малої зали обласного краєзнавчого музею.

Сергій ЛЕФТЕР


Категорія: Різне | Переглядів: 580 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0