Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Листопад » 20 » РЕЦЕПТИ ВІД СТУДЕНТА ВІСІМДЕСЯТИХ

22:52
РЕЦЕПТИ ВІД СТУДЕНТА ВІСІМДЕСЯТИХ


Найчастіше смак самостійного життя відчувається в студентські роки, коли поруч немає мами, яка потурбується, щоб її чадо було доглянуте та добре нагодоване. Дехто лише тоді дізнається, що їжа сама по собі на столі не зявляється. Тут і починається найцікавіше: знайомство з рецептами найпростіших страв, а згодом – відкриття в собі кулінарного генія. Не дарма кажуть, що лише студенти можуть приготувати все з нічого. Одним із таких талантів є голова профспілкового комітету нашого університету Микола Баюрко, який з радістю ділиться з читачами своїм досвідом.

У цій людині всі звикли бачити приємного співрозмовника, доброзичливого начальника та відповідального працівника. Проте за станом душі Микола Васильович справжній гурман з витонченим кулінарним смаком. Зрозумів у студентські роки, коли потрібно було готувати для себе і друзів. Тоді справжнім порадником у цій справі для нього стала мама.

Зараз Микола Баюрко із задоволенням проводить час на кухні, готуючи для своєї сім’ї. Надає перевагу українським національним стравам. Цікаво, що всупереч думці «вчорашній борщ набагато смачніший», йому смакує лише свіжозварене блюдо. «Куме, ви вчорашній борщ любите? Так. То приходьте завтра», жартує наш кухар. По-особливому готує Микола Васильович усім відомий салат «Олів’є». Такий інгредієнт, як варена картопля, замінює сухою «Мівіною». Додає дрібно нарізані продукти і через деякий час подає до столу.

А зараз уявно перенесемося на кухню і за рецептом героя нашої рубрики спробуємо приготувати «Печінковий торт». Для приготування коржів через м’ясорубку пропустимо 1 кг печінки та велику цибулину. Додамо сіль, соду, перець, 5-6 столових ложок борошна, 6 яєць та 2 подрібнені кубики «Маггі». Усе це добре вимішуємо і випікаємо на сковорідці. Окремо підсмажуємо подрібнену цибулю (3-4 шт.), а коли прохолоне – додаємо майонез. Готові коржі змащуємо сумішшю майонезу та цибулі і складаємо у вигляді торта. За бажанням страву можна прикрасити зеленню. Трішки старання і чудова закуска готова. Смачного!

На редакційній кухні смакувала

Юля МЕЛЬНИК


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 680 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0