Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Лютий » 18 » РЕЛАКСУЄМО РАЗОМ ІЗ КНИГАМИ ТА ФІЛЬМАМИ

20:39
РЕЛАКСУЄМО РАЗОМ ІЗ КНИГАМИ ТА ФІЛЬМАМИ


Промайнули спекотні літні деньки. Уже відійшли в небуття теплі вечори в компанії хороших друзів, незабутні поїздки до Чорного моря й сімейні пікніки. Однак осіння атмосфера – це чудова можливість побути наодинці із собою, розібратися з власними думками й переживаннями, особливо за чашкою запашного чаю, улюбленою книгою чи фільмом. А які ж кінострічки й видання допомагають відпочити нашим викладачам після важкого дня?

Про свої вподобання читачам «Педагога» розповів відповідальний секретар приймальної комісії, доцент кафедри всесвітньої історії інституту історії, етнології і права Павло Миколайович Кравченко.

Викладач радить почитати

– Щодо книг, то все-таки перевагу віддаю науковій літературі, оскільки насамперед цього вимагає професія. Багато часу проводжу в архіві. Мені подобається дізнаватися нові подробиці подій, що відбувалися в часи Голодомору. Разом із колегами працюю над виданням 5-го тому науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією». А що стосується художньої літератури, то раджу прочитати книгу Яна Морріса «Чому захід панує – натепер (Оповіді з історії та що з них випливає щодо майбутнього)». Також подобаються такі автори як Рей Бредбері, Станіслав Лем та Іван Єфремов. У їхніх творах кожен може знайти щось для себе.

Викладач радить подивитися

– На жаль, через відсутність часу не часто дивлюся фільми. Але якщо є вільна годинка, то обираю таке кіно, щоб потім хотілося передивитися ще раз. Останньою була американська стрічка «Втеча із Шоушенка». Надзвичайно захопливий фільм. Неможливо відірватися. Найближчим часом планую переглянути його знову. Цікавою є робота режисера Роба Райнера «Поки не зіграв в ящик». Можна посміятися від душі, а також повчитися у головних героїв багатьом речам.

Викладач радить послухати

– Насамперед, раджу послухати класику, тому що вона вічна. Під час її прослуховування можна мріяти й не думати ні про що інше. До прикладу, Шоста симфонія Шостаковича. Надзвичайно потужна. До речі, імпонує виконання класичної музики сучасними оркестрами. Щодо української виконавців, то звісно ж це Океан Ельзи. Гурт не тільки приємно слухати, а й переглядати кліпи. Серед зарубіжних музикантів, вражають голосом Уітні Хьюстон, Фредді Мерк’юрі та чимало інших. Варто віддати належне й Андрію Макаревичу (не тільки як виконавцю, а й особі зі справжньою громадянською позицією).

Ірина НЕТРЕБСЬКА


Категорія: Література | Переглядів: 420 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0