Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Травень » 25 » САЛАТ «СЕЗОННИЙ» – ОСНОВА РАЦІОНУ

21:34
САЛАТ «СЕЗОННИЙ» – ОСНОВА РАЦІОНУ


Зазвичай, аби весь час тримати себе в тонусі, варто відшліфувати індивідуальний режим дня. Основними рецептами здорового харчування й способу життя ділиться майстер спорту України, доцент кафедри фізичного виховання Вінницького педуніверситету Борис Максимчук.

Уже від початку свого свідомого життя спортсмен почав сприймати здорове харчування як запоруку міцності, сили й навіть психологічного стану людини. Сьогодні виховує трьох діток, які змалечку нерозривно пов’язані зі спортом, котрий, за словами Бориса Анатолійовича, неодмінно принесе користь їхньому майбутньому. Найстарша донька Ангеліна займається акробатикою, танцями контемп, малюванням, музикою та відвідує школу іноземних мов. Син Максим присвячує час плаванню й боротьбі. Найменший семимісячний Макарій полюбляє плавати з мамою в басейні.

Для того, щоб зміцнити фізичний і психологічний стан Борис Анатолійович пропонує низку порад. Передовсім, варто вживати велику кількість води. Саме води, бо сік, чай або кава – то рідини, які містить в собі зайву кількість калорій і не мають чудодійних речовин, що є у звичайній питній воді. Радить більше ходити пішки, бо це заняття потрібне не тільки офісним працівникам, а й спортсменам, котрі, повертаючись з тренування, мають подолати хоча б однокілометровий марафон: «На ходьбу потрібно витрачати приблизно годину на день. Бажано пересуватися в швидкому темпі». Усмішка й осанка, за його словами, варті окремої уваги, бо привітним обличчям і гарною ходою ми не лише приваблюємо перехожих, а й зміцнюємо своє тіло.

Їсти можна все, але перед цим обов’язково перекусити «Сезонним» салатом, який сприяє розчепленню вуглеводів, жирів та мінералів. Завдяки цьому шлунок функціонує правильно. Про таку методику дізнався, ще як був студентом Вінницького технічного коледжу. Говорить, що прибічником здорової їжі є й дружина Ірина, яка навіть перевершила його кулінарні здібності.

Для тих, хто прагне схуднути Борис Максимчук рекомендує послідовне та роздільне харчування, або ж «монодієту»: «Повинен бути вироблений стиль харчування, а не тимчасові дієти». Пропонує хоча б раз на день вживати порцію фруктів, грецьких горіхів. Трав’яний чай допоможе шлунку розвантажитися, відновити втрачений баланс обміну речовин. Для тих, хто хоче обрати правильний варіант харчування, Борис Максимчук запропонував рецепт фірмового салату «Сезонний», який допомагає не лише втамувати голод, а й зміцнити здоров’я.

Інгредієнти: половина капусти або листя салату, 1 середня морквина, 1 томат, 1 огірок, нерафінована олія, морська сіль за смаком.

Приготування. Моркву натерти на тертці. Томат та огірок порізати кубиками. Капусту попередньо нашаткувати й присолити морською сіллю, бо саме вона має понад 60 елементів органічної форми, які сприяють розчепленню їжі. Заправити нерафінованої олією.

Смакувала

Валентина БІЛОУС


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 487 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0