Четвер ,16.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Липень » 4 » Сергій ТАТЧИН: «МОЯ ВЛАСНА СКІФІЯ ЗА НЕМИРОВОМ»

20:28
Сергій ТАТЧИН: «МОЯ ВЛАСНА СКІФІЯ ЗА НЕМИРОВОМ»


Зустріч з поетом Сергієм Татчиним відбулася у Вінницькому педуніверситеті. На заході автор презентував свої дебютні книги. Організатори дійства – викладачі кафедри української літератури – представили виставку картин відомого митця в галереї Музейно-просвітницького центру університету.

Автор декламував студентам, літераторам та іншим гостям нові й припорошені часом вірші. До літературної світлиці цього дня завітав і голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Михайло Каменюк. Він зачитував фрагменти громадянської лірики із нового видання і мав змогу нагородити Сергія Татчина премією «Золота вишня», якою відзначають творчих особистостей Поділля за здобутки в літературі та мистецтві.

Сергій Татчин – український поет, художник, родом з Немирівського району. У 2013 році світ побачила його перша книга вибраних поезій «Дзен.UA», на вірші якої брати Капранови підготували музичну програму в стилі кобза-реп. Книжку оформив сам автор, який за фахом є художником та дизайнером.

Уже відома збірка поезій вінницького художника «Дзен.ua» неабияк зацікавила гостей. Саме тут він зачіпає тему глобалізації, яка переплетена з сільською автентикою і показує, що одвічна любов до Бога та людей – невід’ємна складова щасливого існування. Щодо дебютної збірки «Семисвічник», то вона сповнена інтимних поезій.

На зустрічі були присутні й члени Вінницької обласної організації НСПУ – Валентина Гальянова, Людмила Любацька, Андрій Стєбєлєв, Наталка Доляк та Анатолій Мартинюк, які долучилися до вітань з нагоди презентації нової книги. «Ця книга з’явилася саме тоді, коли публіка повністю поглинула попередні вірші, коли вже вивчила їх на пам’ять. Ця поезія зрозуміла навіть тим, хто в ній не знається», – зауважила вінницька письменниця Наталка Доляк.

Музичні подарунки для митців слова підготували студенти «вишу» Микола Яцуляк та Олена Шинкар.

Валентина БІЛОУС

Фото Яніни ЛУКАШОВОЇ


Категорія: Література | Переглядів: 465 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0