П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Січень » 31 » СІВ У ТРАМВАЙ – ВМИКАЙ WI-FI

23:27
СІВ У ТРАМВАЙ – ВМИКАЙ WI-FI


У квітні 2012 року Вінниця стала першим містом України, в якому запровадили проект зі  встановлення Wi-Fi у трамваях.

З метою підвищення рівня комфорту при проїзді в електротранспорті, у Вінницькій міській раді спільно з комунальним підприємством «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» зародилася ідея щодо встановлення безкоштовного Інтернет-з’єднання. Інженерам «Інтертелекому» доручили встановити точки доступу Wi-Fi у п’яти вагонах.

Ця подія викликала резонанс, тому Вінницьким міськвиконкомом було прийнято рішення про подальшу роботу проекту та встановлення Інтернету на решті трамвайних вагонів. Оператор «Інтертелеком» надав обладнання та забезпечив роботу безкоштовного Wi-Fi доступу для пасажирів вінницького електротранспорту. Проект був реалізований за технологією EVDO Rev.A (Evolution Data Only), тобто технологія мереж мобільного зв'язку третього покоління 3G з використанням обладнання EVDO Rev.B (швидкість передачі даних 73,5 / 27 Мегабіт за секунду).

Інженер-технолог «ВТТУ» Ігор Кравченко, відповідальний за роботу Wi-Fi у трамваях, розповів про проблеми, які трапляються в роботі: «До останнього часу негаразди траплялися постійно, адже були неполадки з програмним забезпеченням. Нещодавно, за сприяння міської ради та підтримки компанії ASUS, отримали нове програмне забезпечення, яке було встановлено ще до випадання першого снігу. Тож зараз якість роботи покращилась, але деякі скарги все ж надходять на сайт depo.vn.ua. Особисто перевіряю роботу Інтернету в 20-30 одиницях транспорту щоденно і безпосередньо на лінії».

Нагадаю, що для доступу до сервера необхідний який-небудь сучасний гаджет, який підтримує Wi-Fi. Доступ у всіх трамваях вільний та безпарольний. Безкоштовний Інтернет – це покращення комфорту у громадському транспорті та його популяризація. Нині, безпровідний Інтернет встановлено у 92 трамвайних вагонах швейцарського та чеського виробництва. Випробовується нове програмне забезпечення, яке має покращити функціонування Інтернет-роутера.

Wi-Fi у трамваях підвищив зацікавленість молоді до громадського транспорту, хоча й старше покоління досі не розуміє, для чого він потрібен та що це взагалі таке. За інформацією директора департаменту енергетики і транспорту міської ради Олексія Пидоченка, проект «Wi-Fi у громадському транспорті» у Вінниці був реалізований у зв`язку з проведенням «транспортної реформи».

– Цей проект – це ще один крок до європейського життя, – зазначив Ігор Кравченко.

Марина ДЯЧЕНКО


Категорія: Місто | Переглядів: 619 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0