Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Липень » 15 » СТУДЕНТИ-ЖУРНАЛІСТИ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

21:38
СТУДЕНТИ-ЖУРНАЛІСТИ ВІДЗНАЧИЛИ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО


День журналіста – свято загальнонародне, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події та факти нашого життя.

Уже втретє кафедра журналістики Вінницького педуніверситету проводить урочисте нагородження кращих майбутніх мас-медійників за підсумками навчального року та з нагоди професійного свята.

6 червня у конференц-залі ВНЗ молодих володарів пера віншували директор Інституту філології й журналістики, доц. В. Кононенко, зав. кафедри журналістики, доц. С. Гальчак, голова обласної організації НСЖУ В. Паламарчук, представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області В. Мазурик. У своїх виступах вони висловили сподівання, що теперішні студенти, а згодом – працівники ЗМІ, обов’язково стануть справжніми професіоналами, будуть продовжувати кращі традиції вітчизняної і світової журналістики, відчиняти вікно у світ, нести правду, допомагати людям розібратися в процесах, що відбуваються в регіоні, державі та за її межами.

У педуніверситеті діє первинна організація Національної спілки журналістів України, яка нараховує 23 особи. Цьогоріч журналістська братія поповнилася ще чотирма творчими особистостями. Посвідчення та значки членів НСЖУ отримали: А. Рудченко, О. Бабенко, І. Жмурко та Н. Возбранюк.

У 2013 р. кафедра журналістики спільно з обласною організацією НСЖУ провела творчий конкурс для студентів-журналістів «Молоде перо». Учасникам необхідно було підготувати портретні нариси на тему: «Родом із педагогічного». Всього на розгляд журі надійшло 16 творчих робіт. Після ознайомлення з ними було визначено троє переможців, яких нагородили дипломами і грошовими преміями: І місце – К. Зулінська, ІІ – В. Надкирнична, ІІІ – І. Онищенко.

Студентам-першокурсникам, які протягом навчального року підготували найбільшу кількість різних за жанрами, тематикою і проблематикою матеріалів у ЗМІ кафедра журналістики традиційно вручає Премію імені заслуженого журналіста України, колишнього викладача кафедри Олега Пасічника «Перша ластівка». Цього разу, згідно з підрахунками, претендентом на отримання цієї відзнаки стала студентка І курсу Д. Мудрак.

Увінчалося свято нагородженням грамотами і подяками 10 кращих студентів, які досягли високих результатів у навчальній, науковій та професійній діяльності. Зокрема, у номінації «Кращий молодий журналіст-газетяр року» відзначено Н. Возбранюк, «Кращим молодим радіожурналістом року» став С. Коверзюк, «Кращим молодим фотожурналістом року» визнано С. Костюк, називатися «Кращим молодим журналістикознавцем року» удостоїлась А. Рудченко.

Усі учасники торжества отримали сувеніри і сфотографувалися на згадку.

Віктор ОЛЕКСАНДРІВ


Категорія: Актуально | Переглядів: 511 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0