Вівторок ,21.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2010 » Квітень » 15 » СУПОВИЙ НАБІР ДЛЯ КОНТРАБАНДИСТА

00:58
СУПОВИЙ НАБІР ДЛЯ КОНТРАБАНДИСТА


     Перед тим, як написати цю статтю, у мене в голові промайнула думка, що бути контрабандистом – це цікаво. Не подумайте, що я агітую запихати все підряд у «важкодоступні» місця (аби точно не знайшли ) і приносити це на пари, в гуртожиток, додому або ще куди-небудь. Просто це романтика, екстрим, хоча такої «професії» не запишуть до вашої трудової книжки (скоріше за все, занесуть в особисту справу).

      Ось і в наш час знайшлися такі відчайдухи. Хоча, мабуть, це були звичайні злочинці, яких наша доблесна міліція затримала з контрабандою (!!!) черепах. Навіть не уявляю собі, де вони сховали маленьких тваринок, яких везли у напрямку Молдови, як смішно це не звучить. Напевне, ховали погано, або просто не вистачило фантазії, а вона в такій справі – надзвичайно важлива річ. Адже додумуються ховати наркотики, завернуті в презервативи, у себе в шлунку, перевозити контрабандну каву в шинах автомобіля або нелегальний коньяк в підошві черевиків. Так чи інакше, «черепаховий конфіскат», в кількості 47 особин, не дуже радував око правоохоронців, тому на час слідства і судових засідань усю цю фауну вирішили віддати на утримання на кафедру біології природничо-географічного факультету. Адже, на відміну від наркотиків, кави і алкоголю, таку «контрабанду» потрібно годувати і доглядати, а міліціонери наврядчи добре розуміються у земноводних.

      Відвідуючи геофак, я познайомився з асистентом кафедри біології Олександром Макодаєм, який прихистив малюків у живому куточку кафедри. На жаль, двоє черепах не змогли побачити нашого університету (вони зберігаються, так би мовити, для звіту), але інші 45 почувають себе чудово і, схоже, цілком не проти зостатися гостювати тут надалі, а то й назавжди. Залишаться вони тут чи ні – це вже вирішать правоохоронні органи. Та, на мою думку, органам нікуди буде дівати таке «щастя», хіба що при відділах міліції також повідкривають живі куточки . Олександр Іванович пояснив, що даний вид – це червоновуха американська черепаха, що належить до прісноводних черепах. Виростають вони до 20-25 сантиметрів в панцирі і не водяться в наших краях. В Україні їх вирощують штучно, оскільки тваринки мають декоративну цінність. І не дивно, бо виглядають ці створіння дійсно мило.

      Таким чином, студенти, що саме вивчають таку живність, мають змогу щонайменше місяць наочно спостерігати за цими тваринами. Поки що їх утримують за кошти Олександра Макодая, та якщо вони стануть власністю університету, гадаю, для них також знайдуть копієчку, і черепашки будуть повноправними жителями живого куточка.

Артем ПОПИК


Категорія: Різне | Переглядів: 2133 | Додав: Admin | Теги: Дивосвіт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0