Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Грудень » 15 » Талановитий композитор асоціюється з вічністю

05:01
Талановитий композитор асоціюється з вічністю


Завдяки йому діти почули музичні версії казок «Коза-Дереза», «Пан Коцький», а дорослі захопились його операми «Наталка-Полтавка», «Тарас Бульба». Знаний у всьому світі композитор, диригент, піаніст, педагог та громадський діяч, заслужено вважається засновником української національної музики. Він сягнув своїм талантом вище неба і засяяв ясніше зорі. Його ім’я – Микола Лисенко.

Він відчував потребу суспільства в музиці. Попри можливість жити за кордоном і контактувати з видатними особистостями світового рівня, все ж повернувся до України та реалізував свій творчий потенціал на теренах рідної землі. Його твори цікаві та актуальні і в наш час.

Ця видатна постать зоріє на небосхилі української музики ось уже 170 років. Тому в знак нашої пам’яті про цю талановиту людину та з метою детальнішого ознайомлення з життям та творчістю Миколи Лисенка студенти 2-Ж групи разом із куратором, доц. В.М Каленичем взяли участь у виховному заході – літературно-музичній композиції «У його музиці – біль та велич епохи».

Ольга Іванівна Орещак – викладач музичної школи № 2 міста Вінниці – презентувала найцікавіші сторінки життєпису видатного композитора, демонструвала записи його музичних творінь. А допомагали їй вихованці: Ольга Рева декламувала «Думку» Тараса Шевченка, Олексій Карпенко майстерно зіграв на кларнеті романс, Настя Мартинів читала поезію Лесі Українки «Мамо, іде вже весна» та зіграла на бандурі. До заходу долучились бібліотекарі нашого університету, які зробили виставку репродукцій картин та добірку літератури про М. Лисенка.

На завершення дійства студентка групи 2-Ж Інна Галецька зачарувала співом, виконавши народну пісню «Подоляночка» в обробці відомого композитора.

Вікторія ЛИСАК,

Тетяна КОЛОДІЙ


Категорія: Різне | Переглядів: 495 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0