Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 27 » ТРЕБА ПОСПІШАТИ ЖИТИ

21:09
ТРЕБА ПОСПІШАТИ ЖИТИ


Вона ніколи не вирізнялася серед інших: звичайна людина з купою мирських турбот. Зажди метушилася і все частіше чула від татка: «Ти дуже поспішаєш жити. Перепочинь!». 

Як же можна було спочивати, коли стільки речей ще перебували у списку «Невідоме. Не спробувала»? Стрибок з парашутом, похід у гори, приборкання моторолера, велике кохання, гучне весілля, зграйка малюків... Кожного дня додавалось все нове і нове! В голові якимось чином з’являлась думка: «А раптом життя не вистачить?». І це у 17-річної дівчинки? «Юнацький песимізм. Суїцидальні думки. Що за молодь зараз пішла?», – подумаєте ви. А в її голову подібні речі і не приходили. Занадто цінувала кожну прожиту хвилину свого життя. Відчайдушніше, майже з фанатизмом почала це робити, коли отримала виписку з онкологічного відділення престижної міської клініки, звідки її відправили додому «доживати». І на прощання додали: «Удачі!». Так, наші лікарі завжди вирізнялися коректністю…

Купа пігулок, крапельниці, уколи – від усього цього вона свідомо відмовилась, втомившись від постійного дискомфорту та болючих препаратів, які тільки заважали насолоджуватись життям. Більше не хотіла, щоб її тіло мало запах ліків. Може, завдяки цьому і не була такою безпорадною.

Не мала міцного здоров’я, шансів на одужання, але, як писала Ліна Костенко, була «Щасливиця», бо мала «трохи неба»… Не того, що у кожного над головою, а свою особливу блакить у очах. Очах, які все ще продовжували сміятись… Навіть тоді, коли сили покидали тіло, а слова були майже нечутними.

За останні шість місяців вона встигла більше, ніж будь-хто встигає за все життя. Втілила майже всі свої мрії. От тільки не подарувала батькові блакитноокого сонечка, яке б уміло так само зігрівати посмішкою. Вперше не послухала тата, який колись казав «Перепочинь. Не поспішай!». А поспішати вже й було куди. ТАМ всі терплячі, вміють чекати…

Ірина ПАЛАМАРЧУК


Категорія: Потаємне | Переглядів: 528 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0