Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Квітень » 25 » ТВОРЧИЙ КЛУБ «КРЕАТИВНЕ РУКОДІЛЛЯ»

19:38
ТВОРЧИЙ КЛУБ «КРЕАТИВНЕ РУКОДІЛЛЯ»


Уже другий рік в університетській бібліотеці на базі читальної зали психолого-педагогічних наук функціонує творчий клуб «Креативне рукоділля».

У рамках клубу відбуваються зустрічі студентів з бібліотекарями-майстринями, які передають студентській молоді уміння творити власними руками цікаві вироби.

Студенти 1 курсу інституту педагогіки, психології і мистецтв зустрілися з бібліотекарями книгозбірні Б. Федорчук та Н. Грідіною, котрі навчали створювати ляльки з ниток та інших підручних матеріалів: смужок, бісеру, картону, стрічок.

За бажанням гуртківців відбулася зустріч з майстринею плетіння бісером. Бібліотекар В. Єрмакова розповіла про техніки бісероплетіння, наголосила, що в бісерному ткацтві важливо вміти створювати орнамент та композицію, пояснила, що означають знаки-символи, поєднання кольорів, дала корисні поради, як обрати бісер, нитки, голки. На практичному занятті продемонструвала гуртківцям, як можна легко створити браслет.

Завідувач відділу комплектування та наукової обробки літератури І. Стопа освоїла плетіння з паперу. Із підручних матеріалів та паперу Ірина Олександрівна створює справжні шедеври: вази, фоторамки, цукерниці, кошики, шкатулки та чимало іншого. На черговому засіданні клубу майстриня розкрила присутнім секрети техніки плетіння смужками із паперу. Присутні створили фоторамки зі спеціально скручених і склеєних між собою трубочок із паперу.

Окрім цього, бібліотекарі володіють майстерністю декупажа, холодного кування, витинанки, вишивання, в’язання. Вони постійно вдосконалюють свою майстерність та із задоволенням діляться умінням зі студентами. Упродовж року запрошуються усіх охочих до співпраці.

Олена П’ЯТАК,

завідувач сектору бібліотеки


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 640 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0