Неділя ,19.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Травень » 9 » У ПАМ’ЯТІ – ДОБЛЕСТЬ ВОЇНІВ ПЕРЕМОГИ

22:27
У ПАМ’ЯТІ – ДОБЛЕСТЬ ВОЇНІВ ПЕРЕМОГИ


Пам'ять – не абстрактне поняття, не тільки данина минулому. Вона – основа майбутнього.

Пам'ять – це вдячність старшим поколінням за пережитий біль, який перейшов у щастя життя сьогоднішнього. Ім’я кожного солдата, який загинув за свободу Батьківщини – біль нашого народу.

Усе більше віддаляються в часі події Другої Світової війни, але в пам’яті й серцях тих, хто воював і пережив воєнне лихоліття, вони здаються вчорашнім днем... Того дня коли почалась війна, люди йшли на фронт не за Сталіна, не за режим, не за побудову комунізму, а за те, що було в них із народження, яке увібралося з молоком матері…ЗА БАТЬКІВЩИНУ! За неї жінки віддавали своїх чоловіків, за неї матері віддавали синів, за неї вони і самі мужньо стояли… Це були важкі роки, які пережити не побажаєш нікому і ніколи.

Земля тоді витерпіла сотні смертей, боїв, криків та плачів… Війна навчила людей бути разом, цінувати кожну мить прожитого. Про те, що було подолано тими воїнами та їхніми сім’ями, нині маємо честь дізнаватися зі слів тих, хто залишилися з нами – ветеранів.

Це почесне звання мають зараз ще тисячі, через кілька років сотні, а вже потім безжальний час нам взагалі не залишить жодного героя, бо вони відлетять у вічний вирій із тужливими журавлями. Дуже важливо усвідомлювати це не тільки державі, тобто надавати їм допомогу та захист, але й кожному пересічному громадянину. Усвідомлювати те, що треба говорити «дякую» за це чисте і блакитне небо не тільки Богові, а й тим людям, що поклали своє життя за мир та спокій в далеких 40-х роках.

Таких людей потрібно пам’ятати і не забувати той скарб, що вони нам відвоювали – свободу. Їхня перемога – це ні з чим незрівнянна реальна легенда, якої не знав світ, це титанічний подвиг воїнів старшого і молодшого поколінь, це рани і смерть братів і сестер, котрі не шкодували життя в ім’я тих, хто живе і трудиться сьогодні.

На такий подвиг теперішні юнаки, з джинсами від D&G та ставленням до власної зовнішності (з дуже прискіпливим ставленням), навряд чи зважаться. Адже від таких подій, що відбувалися протягом 1941-1945 рр., ніхто не застрахований.

Сьогодні сонячне небо, цвіте бузок, життя повністю закохане у весну, але пам’ятаймо, що цей вже 68-й травневий настрій нам подарували серця воїнів-переможців!

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші діди і прадіди за сьогоднішній мир, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідними ратного і трудового подвигу солдатів Великої Перемоги!

Вікторія ВІХТЮК


Категорія: Місто | Переглядів: 500 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0