Вівторок ,14.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Листопад » 20 » В.ШОВКОШИТНИЙ: «МОЇ ГЕРОЇ ГИНУТЬ ВІД ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНИ»

22:55
В.ШОВКОШИТНИЙ: «МОЇ ГЕРОЇ ГИНУТЬ ВІД ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНИ»


Володимир Шовкошитний – автор «першого українського бестселеру» «Конституція України», технік-геофізик, поет, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, патріот, націоналіст, людина…

У стінах університету відбуваються зустрічі з письменниками, науковцями, відомими людьми. Але знайомство з паном Шовкошитним стало для багатьох особливим з точки зору сприйняття, на перший погляд, буденних речей.

Привітавшись з аудиторією, Володимир Федорович звернувся до студентів і поставив два основоположних запитання: «Для чого я прийшов у цей світ?» та «Що таке щастя?». Роздуми захопили філологів та журналістів, а читання автором своїх творів додало зустрічі особливої камерності.

У розмові українця з українцями виявилося, що щастя в жартівливому розумінні – це бути хлопцем і навчатися на ІФЖ. Якщо ж серйозно – жити і займатися улюбленою справою та мати свою місію у Всесвіті.

Українофільство пана Володимира простежується впродовж усього життєвого шляху. Ще зі шкільних років стійкість характеру, незламність духу та міцність україноорієнтованих принципів давали свої результати. Національні інтереси в його крові передались від батьків, дідів та прадідів. Цікавим фактом є те, що в паспортах його дідуся та бабусі була записана національність: «козак» і «козачка».

Визначною сторінкою в житті Володимира Шовкошитного була ініціатива перепоховання Василя Стуса, якого він порівнює з Тарасом Шевченком: Стус, як і Шевченко, викликав величезну хвилю українського національного відродження. В. Шовкошитний вірить у реінкарнацію і в те, що Тарасова душа повернулася до нас на землю в тілі Василя Стуса.

– Я прийшов у цей світ для того, щоб допомагати Творцеві творити! – говорить поет. – Готовність творити – це рівень готовності робити мотивовані дії. Вимірюється він через енергію, інформаційний простір та любов.

Той самий інформаційний простір сприяв цікавим зустрічам. Одного разу в стінах ВРУ до кабінету Володимира Федоровича зайшов космонавт Ніл Армстронг. У чоловіків зав’язалася розмова про життя, його сенс, пріоритети. Зійшлися на думці, що народи, національності варто оберігати, зміцнювати, але не потрібно забувати, що для Всесвіту ми – земляни: «Не розхитуйте човна, бо Земля в океані космосу беззахисна».

Володимир Шовкошитний є автором низки поетичних і прозових творів.

У своїх романах він намагається руйнувати міфи про УПА, показувати приклад любові до свого та поваги до чужого, як писав пророк українського народу Тарас Шевченко.

Півтори години діалогу з душами іншого бачення та потоку енергії закінчились, на мою думку, геніальною фразою митця:«Ми можемо до самої смерті клясти темряву, а можемо засвітити свічку у своєму домі!»

Анна САВЧИНСЬКА


Категорія: Актуально | Переглядів: 544 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0