Неділя ,12.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » ВЕЧІР ІРОНІЧНОЇ ПОЕЗІЇ

20:33
ВЕЧІР ІРОНІЧНОЇ ПОЕЗІЇ


Творча зустріч відомих українських поетів-сатириків зі студентами Вінницького педуніверситету відбулася на факультеті філології й журналістики ім. М. Стельмаха 7 жовтня.

Артем Полежака, Юрко Космина, Євген Манженко (Сталкер) та Сергій Пантюк – гумористи, які мандрують Україною та презентують власний проект «V.I.P.» (Вечір Іронічної Поезії). Побувавши у містах: Кропивницькому, Києві, Львові, Одесі, відвідали Вінницю в рамках «SMILE FEST», присвяченому Всесвітньому дню посмішки.

Розпочав знайомство з майбутніми журналістами й рекламістами Сергій Пантюк. Він розповів про книгу «V.I.P.» й авторів видання. Продовжив спілкування Юрко Космина, козацька зовнішність якого гармонійно доповнювала патріотичні рядки декламованих віршів. Він зауважив, що варто лиш захотіти й будь-яку новину можна перетворити на шедевральний жарт. Так присутні мали нагоду посміятися з крадіжки документів у Павла Зіброва й Іво Бобула, а також росіян, котрі захопили українських дельфінів немовби для виконання військових завдань.

 Євген Манженко грав на екзотичному музичному інструменті (укулеле – гавайська гітара) та виконував власні пісні. Найбільше овацій присутніх викликала «Депутатка», в якій дотепно й критично оспівано сучасних парламентарів. Як виявилося, пан Євген – не тільки поет, а ще й журналіст, телеведучий та лідер гурту «Веселі Біоритми».

Артем Полежака декламував вірші зі своєї першої сольної збірки «Стіхи о жизні». Це понад сто п’ятдесят сторінок поезій про молодість, навчання, сімейне життя, роботу та відпочинок. Чимало з них вже стали популярними серед українців. «Я доволі лінивий і не люблю багато писати»,– зізнався гуморист. Попри скромність, пан Артем зумів неабияк розвеселити студентів. Особливо потішив майбутніх медійників політичний підтекст переробленого вірша Т. Шевченка «Садок вишневий коло хати».

Завершив програму Сергій Пантюк. Родзинкою виступу була декламація «Чіткої чечітки», а також передісторія її створення: «Ще коли був студентом, побився об заклад із викладачем декількох профільних предметів. Сказав, щоб він обрав будь-яку літеру, а я за 15 хвилин напишу вірш, де всі слова розпочинатимуться з неї. Текст матиме зміст, складатиметься не менше, ніж із восьми рядків і жодне слово не повториться. Натомість я побажав «автомат» з усіх його дисциплін. Так і сталося, перемога була за мною. Нині поезія увійшла до книги «V.I.P.». Підбиваючи підсумки, гуморист порадив майбутнім «майстрам пера» не боятися експериментувати зі словом.

Наприкінці зустрічі гості залишили автографи на сторінках гумористичних видань і сфотографувалися зі студентами й викладачами.

Андрій МАКРУШИН

Світлини Марини СЕРБІНОВИЧ


Категорія: Обличчя | Переглядів: 599 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0