Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Липень » 15 » ВЕСЕЛЕ ТА ЦІКАВЕ ЛІТО В «МАЯКУ»

21:42
ВЕСЕЛЕ ТА ЦІКАВЕ ЛІТО В «МАЯКУ»


Ласкавим промінням сонечка, галасливим шумним натовпом, привітними усмішками та з блиском в очах – так зустрів нас ЛОСК «Маяк» – дитячий табір, який вже не один десяток років радує підростаюче покоління. Затишна місцина навколо соснового лісу, мальовничі береги Бугу, що так захоплюють своєю красою – всі ці прекрасні умови для відпочинку, створив персонал оздоровчо-санаторного комплексу.

Цьогоріч частиною маленького світу стали і студенти-третьокурсники нашого уніеврситету, які з 1 по 21 червня будуть наставниками для дітлахів. Це чудова нагода проявити себе, застосувати на практиці знання, отримані впродовж 3-х років навчання у ВНЗ.

Особливість педагогічної практики в тому, що студент відповідає за життя, фізичне, психічне здоров’я дітей та підлітків, їхній повноцінний відпочинок і розвиток. Це унікальна можливість вивчити індивідуальні особливості школярів та методи роботи з ними. Студенти повинні усвідомити, що перед ними стоїть важлива місія – робити відпочинок дітей у таборі повноцінним, життя – цікавим, а спогади – незабутніми та приємними.

Важко знайти індивідуальний підхід до кожної дитини, адже всі відпочиваючі різного віку, з різними характерами і вихованням. Хоча це і складна праця, але вожаті гідно несуть свою ношу та з упевненістю  долають труднощі. Їм вдалося знайти підхід до своїх груп дітей та стати для них взірцями та улюбленцями.

Спершу було важко, адже у мене старший загін – підлітки 16-17-річного віку. Згодом знайшли спільну мову, адже головне – вміти спілкуватися на рівних, – розповідає Інна Павлишина (ІППМ).

Вперше проходжу практику в літньому таборі, намагаюся знайти підхід до кожного, підтримую у важких ситуаціях, адже іноді щира розмова – це вже перший крок до порозуміння, – ділиться Анастасія Цимбалюк (ІФЖ).

Тут дуже весело, сплановані культурно-масові заходи, діти беруть участь у конкурсах, займаються у гуртках, відвідують аквапарк. Насправді, якщо буде можливість, поїду в табір знову, адже такий досвід знадобиться в майбутньому, – захоплено змальовує свої враження Олена Кліщук (ІППМ).

На наше питання: «Яка атмосфера панує в таборі?», – діти не роздумуючи викрикнули: «Атмосфера свободи!».

Вихованці табору мають змогу відвідати гуртки естетичного або спортивного напрямків: малювання, хіп-хопу, тенісу, шашок, шахів, волейболу, футболу. Тут вони знаходять нових друзів, однодумців, цікавих співрозмовників. Споглядаючи на задоволені й усміхнені обличчя підлітків, розумієш, що твоя праця не марна і приносить користь, а це найголовніше для педагога. Адже саме результат додає ентузіазму та змушує працювати краще.

Марина ДЯЧЕНКО,

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 605 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0