Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Лютий » 21 » VIVA VIKTORIA! «СТУДЕНТСЬКА ТЕРИТОРІЯ»!

01:41
VIVA VIKTORIA! «СТУДЕНТСЬКА ТЕРИТОРІЯ»!


     Життя схоже на кінострічку. Кадр за кадром воно минає, приносячи нові здивування, радощі, несподіванки, сльози щастя і перемоги. Аж ось фортуна посміхнулася нашій «Студентській території» і принесла їй хвилюючу, але таку несподівану та шокуючу перемогу на VI Всеукраїнській виставці газетних видань молоді «Молодіжний акцент – 2010». Нагадаю, що минулого року ми теж брали участь у цьому конкурсі, де посіли друге місце.

     Наша газета ще досить молода, а за соціальними стандартами – навіть «мала», адже їй всього п’ятий рік. Проте вона досить змінилася від свого першого номера. Повністю оновився редакційний колектив (окрім шеф-редактора, завідувача кафедри журналістики Віталія Гандзюка), який зараз приблизно складає 20 осіб. До складу редакції входять переважно студенти різних курсів спеціальності «Журналістика». «Новій генерації» вдасться «тримати марку», бо усі талановиті і цілеспрямовані, креативні і відповідальні люди.

     Наша газета розширилася, адже почала виходити з літературним додатком «Ліра». Він став такою невід’ємною частиною «Студентської території», що навіть не віриться, що газета існувала без нього. По-третє, наше видання змінило «одежинку» – стало частково кольоровим. Відтепер, окремі роботи фотокорів, ілюстрації до матеріалів приваблюють читачів яскравими фарбами реальності.

     Зміст «СТ» теж вдосконалюється: з’являються свіжі теми, обговорюються питання, які цікавлять молодіжну аудиторію. На сторінках видання ми займаємося благодійністю, зустрічаємося із цікавими, неординарними людьми, проводимо літературні та фотоконкурси, влаштовуємо дискусії.

     Конкурс «Молодіжний акцент» традиційно проходив у місті Запоріжжя. Відмінністю цьогорічного змагання стала неймовірна кількість учасників – більше 40 колективів! Розширилися і географічні межі претендентів на перемогу. Гості прибули зі Львова, Луцька, Києва, Кривого Рогу, Запоріжжя, Мелітополя, Оріхова, Луганська, Донецька, Криму, Миколаєва...
Неочікуваним для нас стало проведення бліц-конкурсу, який передбачав написання тексту за обраною на загальному жеребкуванні темою (це міг бути один матеріал чи кілька) і самостійну його комп’ютерну верстку! Зізнаємося чесно, що було складно, але ми успішно впоралися із завданням, хоч переможцями у цій номінації стали кияни із прес-центру «Юн-прес».

     Виставка тривала три дні, протягом яких учасники виступали за «круглим столом», презентували свою виставкову площу, де розповідали про редакцію, обмінювались досвідом із колегами з інших видань. Надзвичайним стало проведення майстер-класів із особливостей верстки та дизайну газети запорізьким журналістом Майєю Руденко і розгляд взаємостосунків, атмосфери у редакції, про які розповідав професійний мас-медійник із Донецька Сергій Черних.

     Запам’яталися теплі зустрічі, які відбувалися ввечері, після виставки. На цих посиденьках ми не просто знайомилися із учасниками, організаторами і гостями, а й проводили ігрові тренінги, які розвивають мислення, допомагають регламентувати та розподіляти свій вільний час. Цікаво було вигадувати найрізноманітніші фрази із поданої абревіатури (наприклад, НМЛК – «Наша Маша любить кашу»), створювати оду собі і декламувати її перед усіма – це надає впевненості в своїх силах, невимушеності, природності.

     Важливим для нас стало проведення семінару «Гола правда», під час якого усім доводилося слухати про недоліки і помилки власного часопису. Можливо, це комусь видається неприємним чи принизливим, але вважаю, що «Гола правда» (її ще називали «неодягненою») – це можливість виправити, удосконалити, покращити зовнішній вигляд та змістове наповнення своєї газети. Щоправда, до «СТ» було мало зауважень, тільки доброзичливі побажання.

     Звичайно, для учасників очікуваною і хвилюючою миттю було оголошення результатів. Кращі газети було відзначено в чотирьох номінаціях: «Шкільна преса селищ», «Шкільна преса міст», «Студентська преса», «Молодіжна преса». Ми посіли перше місце у номінації «Студентська преса». Крім здобутого досвіду, незабутніх вражень, приємних емоцій, теплих розмов та веселих знайомств привезли до Вінниці символічний кубок переможця, почесний диплом, подарунок і почуття гордості за наше видання.

     Спасибі усім, хто долучається до створення «СТ» – кращої студентської газети України 2010 року. Ваші зусилля, талант гідно оцінено кращими мас-медійниками держави.

     Р.S.: Дякуємо ректорові університету за надане відрядження до Запоріжжя.

Вероніка КОРДОН,
редактор «СТ»

Категорія: Різне | Переглядів: 699 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0