Четвер ,9.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 27 » ВОГНИК ЛЮБОВІ ВІД ВЧИТЕЛЯ

21:17
ВОГНИК ЛЮБОВІ ВІД ВЧИТЕЛЯ


Справжнім наставником і другом, педагогом і критиком у Миколаївській СЗОШ І-ІІІ ступенів Козятинського районну є вчителька української мови і літератури, чеської мови, директор навчального закладу Лариса Лановик.

Лариса Ярославівна з дитинства не на словах знала, що таке професія педагога, адже виросла у вчительській сім’ї з гарними традиціями. Три покоління її рідних багато років життя віддали справі виховання підростаючого покоління.

Незважаючи на «сімейну справу», після закінчення середньої школи Лариса Ярославівна спробувала обрати для себе іншу професію, але, як кажуть, від долі не втечеш. Вступила до Вінницького педінституту, з якого принесла додому «червоний диплом». І те, що педагогіка – це дійсно її покликання, підтверджують роки сумлінної творчої праці пані Лариси в стінах рідної школи.

За свою 30-літню натхненну педагогічну діяльність Лариса Ярославівна виплекала багато вихованців, які досі пам’ятають її уроки, бесіди, спільні подорожі. Вони вдячні їй за чуйність і людяність, доброту й увагу. Випускники з вдячністю, теплом згадують свою «класну маму», яка навчала бути справжніми людьми, самостійно приймати рішення, йти до поставленої мети, переборюючи власну лінь.

Самій Ларисі Ярославівні слово «лінощі» невідоме. Вона постійно знаходить нові ідеї і втілює їх у життя: в педагогічній діяльності і на теренах народної творчості. П’ятнадцять років тому нею було створено народний аматорський чеський фольклорно-етнографічний ансамбль «Студанка», який став справжнім оберегом самобутньої чеської культури у цьому селі і в Україні. Запальні танці та душевні пісні у виконанні колективу зачаровували глядачів у різних куточках нашої держави. Лариса Ярославівна передає учасникам ансамблю те, що знає сама, разом вивчають щось нове, разом радіють перемогам і переживають негаразди. Завдяки пані Ларисі колектив був запрошений на ІІ та ІІІ Міжнародний фестиваль краян у Празі. Звідти діти привезли нагороди за призові місця та незабутні враження про гарне європейське місто та щирих людей.

Для декого це була не перша поїздка до Чеської Республіки. Вже протягом кількох років учні Миколаївської школи мали змогу влітку відпочити в оздоровчих та пізнавальних таборах Чехії. Таку чудову можливість діти отримали завдяки зусиллям Лариси Лановик як голови Культурно-освітнього товариства «Голендерські чехи». Лариса Ярославівна намагається познайомити учнів з перлинами чеського фольклору, з історією чеського поселення в Миколаївці. Цьому сприяє створений Л. Лановик та іншими членами товариства «Музей чеської культури та побуту».

Лариса Ярославівна прагне виховати дітей людьми, які зможуть працювати в цей непростий час задля власного кращого майбутнього і майбуття України. Вона стала засновником Молодіжного громадського об’єднання шкільних Євроклубів «Ми і Європа». У межах діяльності об’єднання – зустрічі з українськими та європейським політиками, а також з однолітками з інших міст, які також прагнуть жити в європейській державі.

Бути Учителем – це доля і покликання Лариси Лановик. Вона постійно в пошуку, переповнена ідеями, засіває душі зернами доброти і милосердя, вчить бути чесними і толерантними. Кожній дитині пані Лариса хоче передати світло знань, запалити в душах вогник любові.

Юлія ФРІБЕР


Категорія: Таїна фаху | Переглядів: 649 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0