Понеділок ,13.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Липень » 17 » ІЗ ПОТОКУ НОВИН. ЧЕРВЕНЬ - 2013

21:49
ІЗ ПОТОКУ НОВИН. ЧЕРВЕНЬ - 2013


На базі нашого університету на чолі з доктором філологічних наук, академіком, професором, президент АНВО України М. Дубиною відбулося виїзне засідання президії Академії наук вищої освіти України та представників регіонального відділення. Студенти і викладачі навчального закладу мали змогу вести дискусію із вченими, які активно працюють в освіті, збагатили науку результатами першорядного значення, отримали міжнародне визнання. Гості познайомилися з історією педуніверситету, його матеріально-технічною базою, науковими здобутками.

Власкор.

****

Наприкінці травня відбувся випуск слухачів курсів із робітничої спеціальності «Агент з організації туризму». 15 студентів інституту історії, етнології і права впродовж 4 місяців вивчали дисципліни професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки, що включали туристичне краєзнавство, організацію туристичної діяльності, транспортних перевезень, основи технології обслуговування в індустрії розміщення, інформаційну обробку даних у туристичній галузі, географію туризму. Проходили виробничу практику в туристичних агенціях «Альпін-тур» та «Меркурій».

Крім того, юнаки та дівчата готували й захищали проекти з туристичних маршрутів, отримали багато корисних порад від начальника відділу у справах сім’ї, молоді та туризму Вінницької міської ради Р.А. Анфілова та директора муніципальної компанії «Подільський туристично-інформаційний центр» В.С. Мазурика, котрі співпрацювали з групою.

Від імені випускників студент Олександр Остаповець подякував керівництву університету за турботу про майбутнє молоді.

Ірина ФЕДОРЧУК

****

52 слухачі Центру довузівської підготовки, які прослухали тримісячні курси позашкільної освіти за художньо-естетичним напрямом «Сучасна вишивка», «Виготовлення декоративних квітів» отримали сертифікати. Під час навчання дівчата й хлопці оволодівали традиційною вишивкою, секретами основ композицій, матеріало- та кольорознавства.

Власкор.

***

У межах планових заходів Міжнародного комітету математичних змагань у Франції було проведено міжнародний конкурс фотографій на тему: «Математика і планета Земля», «Математичний погляд на воду у всіх її властивостях».

Вінницький міський центр з інтеграції до європейського та світового освітнього простору проводив перший етап конкурсу. Куратором з відбору світлин була доцент кафедри історії та культури України Ірина Хоцянівська.

У першому етапі конкурсу взяли участь студенти ІІ курсу ІФЖ, ІППМ, ІФВіС та ПГФ. Виставку фотографій відвідали майже 20 тис. осіб. Наша студентка Світлана Костюк (ІФЖ, 2 курс) зайняла ІІІ місце за результатами голосування глядачів.

Власкор.

***

Профком університету пропонує для працівників, студентів та їхніх сімей путівки на бази відпочинку курорту «Коблево» (один день проживання + 3-разове харчування – 180 грн.) та «Кароліно-Бугаз» (вартість одного дня – 167 грн.).

Для членів профспілки нашого ВНЗ знижки. Звертатись потрібно в головний корпус (ауд. 225). «Тут вам підберуть путівку на будь-який смак», – запевняє заступник голови профкому Олена Граматович.

Юлія МЕЛЬНИК

 

Спортивний щоденник

Перший етап Кубка України з кульової стрільби серед молоді відбувся останнього місяця весни у Львові. Участь у ньому брала студентка нашого університету МС Олена Лєснікова (ІФВіС, 1 курс).

****

Наприкінці травня в Києві пройшов Чемпіонат України з кульової стрільби серед ТСОУ. Вдалий результат показав Олександр Завальський (ПГФ, 1 курс) під керівництвом тренера Миколи Мельничука.

****

На початку червня відбувся 22 тур Відкритого Чемпіонату Вінницького району з футболу. Змагалися такі команди: ФК «Зоря» та ФК «Тростянець». Гра відбувалася за складних погодних умов, тому перемогу не вдалося здобути жодній з команд. Результат гри – 0:0. Учасником змагань був і студент нашого університету Назар Олійник (ІФВіС, 4 курс).

****

У середині червня пройшов черговий тур Чемпіонату Калинівського району з футболу. Команда ФК «Голєндри-2» приймала гостей ФК «Нова-Гребля». Гра закінчилася неочікуваним результатом для господарів – гості перемогли з рахунком 0:9. У змаганнях брав участь студент ВДПУ Валентин Хлівний (ІФВіС, 4курс), який відзначився двома забитими м’ячами у ворота противника та виконав дві результативні гольові передачі.

Інна ЖМУРКО


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 587 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0