П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 1 »

04:42


     На кафедрі етнології відбулась презентація збірника «Проблеми етнології та археології України», укладеного за матеріалами студентської наукової конференції. У ньому вміщено 38 публікацій  студентів II-V курсів ІФЖ, ІІЕП, ІППМ. Основним тематичним спрямуванням збірника є етнологія (усна народна творчість, топоніміка, звичаї та обряди) і археологія (дослідження трипільської культури).
     Активну участь у підготовці видання взяли молоді дослідники В.С. Рудь – відповідальний редактор (ІІЕП) та К.М. Онуфрійчук – літературний редактор (ІФЖ) під керівництвом старшого викладача В.А. Косаківського.
Яна СТРАТІЙЧУК

***

     У бібліотеці університету кандидат філологічних наук, викладач кафедри української мови й загального мовознавства Віталій Борецький презентував широкій студентській аудиторії свою нову книгу «Гербарії янголів». Автор читав власні вірші під музичний супровід, що додавало присутнім поетичного настрою. У книзі молодого письменника чимало віршів про кохання, сенс буття, проблеми сучасності. Кожен слухач зумів пройнятися світоглядом автора і не залишитися байдужим до його лірики.
Ярослав НАСКРИПНЯК

***

     В ІФЖ відбулась презентація збірки віршів «Промінець надії» випускниці інституту Ольги Цвігун. Зустріч з поетесою мала не стільки літературний характер, як дружній. Ольга народилася незрячою, однак це не стало на заваді творення високої поезії, адже вона бачить серцем. Хоч голос у дівчини тихий і не сміливий, але у ньому немає фальші.
     Книжка пронизана коханням, добротою та вірою у Всевишнього.
by_Shadow

***

     З ініціативи завідувача лабораторії з етнології Поділля Т. Пірус в інституті історії, етнології і права було організовано виставку живопису «Моє Поділля» заслуженого працівника культури України, художника Миколи Олійніченка.
Даша ГОРОБЧУК

Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 640 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0