Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Грудень » 15 » «ЗАХИСТИ СВОЄ ПРАВО ЗНАТИ. СКАЖИ «НІ» ЗАКОНУ ПРО НАКЛЕП!»

04:59
«ЗАХИСТИ СВОЄ ПРАВО ЗНАТИ. СКАЖИ «НІ» ЗАКОНУ ПРО НАКЛЕП!»


– під таким гаслом відбувся «круглий стіл», організований студентами

4 курсу, напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педуніверситету

Окрім молодих мас-медійників, до спілкування приєдналися: представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, автор та ведучий програм каналу «ВДТ» Андрій Орленко, член колегії адвокатів України Анна Брезінська та керуючий партнер ТОВ «Право-24» Ксенія Кукуть.

Під час обговорення молоді журналісти з’ясували передумови та причини появи такого законопроекту, проаналізували можливі наслідки його прийняття (юридичні, політичні, економічні, моральні), висловили свої припущення стосовно можливого розвитку подій за умови, якщо «оновлена» Верховна Рада таки повернеться до «наклепу»; вибудували концепцію подальшої роботи журналістів у межах дії цього документа.

На думку майбутніх працівників ЗМІ, закон не був прийнятий тільки тому, що з’явився перед парламентськими виборами. Журналісти впевнені: депутати не прогнозували, що суспільство так жорстко відстоюватиме позицію щодо неприйняття закону. Саме тому, «регіонали», які лобіювали розгляд цього питання, змушені були зняти його з розгляду на сесійному засіданні.

Незважаючи на те, що депутати проголосували за скасування прийняття в першому читанні закону «Про наклеп», студенти-журналісти впевнені, що буде друга спроба реалізувати попередні наміри.

– Українські парламентарі вже давно ввели оригінальну тенденцію – ухвалювати законопроекти, які б значно полегшували їхнє власне життя. Більшість депутатів, які не можуть зв’язати кількох слів українською мовою, приміром, прийняли закон «Про мови нацменшин», – вважає студентка Анастасія Яковишина. – Можновладці втомилися від журналістів, які постійно вказують на розкрадання, відмивання державних грошей, от і вирішили на законодавчому рівні «закрити» усім роти. Впевнена, що «біло-блакитні» неодмінно повернуться до «наклепу». І тоді вже нам потрібно бути у «всеозброєнні».

Ніка ГАНДЗЕС


Категорія: Різне | Переглядів: 458 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0