Середа ,8.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Листопад » 2 » ЗАПЛАНУВАВ? ВИКОНУЙ!

22:00
ЗАПЛАНУВАВ? ВИКОНУЙ!


Ми живемо в постійному русі, тому часто не встигаємо виконати й половини запланованих справ. Виявляється, продуктивність залежить не лише від правильного  розпорядку, а й від раціонального використання енергії. Пропонуємо декілька порад щодо того, як встигати більше, не докладаючи великих зусиль.

Потрібно раніше прокидатися. Варто навчитися правильно розраховувати час на дорогу, щоб не запізнюватись, оскільки недарма кажуть: «Пунктуальність – риса королів». Щоб бути в тонусі, необхідно виконувати зарядку. Хоч звучить це майже фантастично, але 20 хвилин фізичних вправ забезпечать високу продуктивність праці на весь день.

Найкращий спосіб нічого не забути – це вести записник із розкладом. У ньому зможете перерахувати всі завдання і зазначити, що збираєтеся зробити впродовж дня. При цьому не плануйте занадто багато. Реально оцінюйте власні можливості. Не дозволяйте собі відхилятися від запланованого курсу. Нехай графік веде вас, тоді зможете встигнути більше.

У будь-якій справі спочатку необхідно впоратися з найскладнішим. Марк Твен писав: «Якщо зранку одразу з’їсти жабу, то найгірше вже позаду». За умови, що найголовніше й найнеприємніше завдання виконано першим, залишок дня буде надзвичайно плідним.

Подбайте про себе, забезпечивши комфорт. Коли для того, аби зосередитись, вам потрібно приготувати сніданок, заповнити щоденник, дізнатися новини або ж відслонити штори – зробіть це. Не забувайте заохочувати й мотивувати себе. Встановіть годинник або таймер зі зворотнім відліком, який буде сигналом для відпочинку. Потіште себе солодким, послухайте музику або потеревеньте по телефону. І найголовніше – розслабтеся. Інколи все встигнути просто неможливо.

Анастасія ГОЛОШИВЕЦЬ


Категорія: Слушна думка | Переглядів: 461 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0