Четвер ,9.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Квітень » 27 » ЖОДЕН ДЕНЬ НЕ ПРОЖИЛА БЕЗ ПІСНІ

21:35
ЖОДЕН ДЕНЬ НЕ ПРОЖИЛА БЕЗ ПІСНІ


Талант – дар Божий. Хтось вміло танцює, хтось неперевершено володіє пензликом та фарбами, хтось чудово співає, а дехто з деревом та металом на «ти». Кожному, що душа просить. «А я без пісні не живу», – каже Діана Рудакова, студентка 4 курсу природничо-географічного факультету.

На університетській лавочці, що сховалась за широкоплечими деревами, сиділа дівчина і розмовляла по телефону. Світловолоса, з маленькими кучериками та з великими очима, схожа на лісову мавку чи степову царівну. «Десь я її уже бачила…» промайнуло в голові.

«Співучий голос університету-2012» зробив відомим не одного студента нашого «універу». А не запам’ятати виконавицю моєї улюбленої пісні «Где ты» (Ірини Круг), фіналістки та срібної переможниці конкурсу було неможливо! Дівчина настільки вдало подала цей музичний шедевр та пройнялась настроєм пісні, що здалось, наче я на концерті відомої співачки.

Того сонячного дня мені випала чудова нагода познайомитися з цією талановитою дівчиною. Отак, слівце за слівцем, зав’язувалася наша розмова... Тиха, скромна, небагатослівна студентка вразила мене своєю відкритістю й відвертістю. На кожне запитання відповідала щиро та з посмішкою. В її очах не було ні краплі страху, перестороги, лише невимушена сором’язливість.

– Моя музична кар’єра, – розповідає Діана, – розпочалося ще з двох років, бо жодне сімейне свято не обходилось без «голосу-дзвіночка», як називали мене рідні. Співала, танцювала – була справжньою «зіркою». Ще погано розмовляла, але співала вправно.

У дитячому садочку та в школі дівчинка всіх вражала своїм талантом: брала участь у вокальних конкурсах, де не одноразово перемагала. Батьки віддали дівчинку до музичної школи по класу фортепіано, а потім – естрадного вокалу. Ось тоді і зрозуміла, що спів – це її життя. Так полюбляє співати, що ще жодний день не прожила без пісні.

– Надихає на спів любов. В стані закоханості музика сама ллється та проситься жити. Любов – окриляє, надихає… Тому співаю і слухаю частіше пісні про кохання, стосунки між чоловіком і жінкою, – ділиться Діана.

В родині дівчини соловїним голосочком володіє лише вона. Батьки дивуються, в кого їхня доня вдалася! «Мабуть прабабуся була відомою співачкою!» – жартує дівчина. А можливо то все Могилів-Подільський, незвичайне, чарівне місто, багато там талантів народилось. Діана – теж гарний приклад!

– Завжди мріяла стати вчителем або співачкою. І як не крути, а мрії збуваються. Та спів для мене дуже важливий! Це не просто хобі, це спосіб життя, – усміхається студентка. – Зраділа, коли дізналась, що організовують таке дійство, як «Голос університету». Спочатку побоювалась, вагалась, адже ми часто недооцінюємо себе та свої здібності. Та серце підказувало, що варто спробувати.

Цей день дівчині запамятався на все життя. Надзвичайно сильне хвилювання та страх переповнювали. Сцена захопила в свої обійми і вона повністю віддалась пісні. Співала щиро, з душею, а коли на останніх акордах обернулись всі судді, то радості у неї не було меж.

– Хотілося стрибати, плескати в долоні! – каже. – І тоді я впевнилася, що зробила правильний вибір, обравши за наставника директора клубу Олександра Васильовича Біцюка. Завдяки наполегливій праці музичного тренера навчилась бути актрисою, грати роль так, щоб не лише переконувати слухачів, а й самій на всі 100% входити в образ.

Постійні репетиції та наполегливість зробили свою справу. У півфіналі та у фіналі Діана Рудакова уже впевнено виходила на сцену. Не відволікала ані метушня за кулісами, ані переповнений зал, ані думки про конкуренцію.

– Для мене кожен конкурсний день був неймовірним, – згадує Діана. – Найпрекрасніше те, що відчула підтримку не лише своєї групи, за що їм безмежно вдячна, а й інших студентів. Особливо приємно чути хороші слова про себе. Помітила, що дехто навіть плакав під час виступу. Ось заради таких моментів варто співати, дарувати оточуючим пісню.

У фіналі була особлива атмосфера. Це лише слухачам здається, що все так добре і спокійно. Насправді, закулісне життя зовсім інше. Нерви, сльози, страх. Особливо Діана хвилювалась за декорації, боялась, що щось піде не так… Але виступ пройшов добре. «Співучий голос університету-2012» подарував їй багато нових друзів, допоміг розкритися, проявити себе.

Спілкувалася

Наталка БАКСАЛЯР


Категорія: Обличчя | Переглядів: 557 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0