Неділя ,5.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 8 » ЖУРНАЛІСТАМ ПРО ЛІДЕРСТВО

22:32
ЖУРНАЛІСТАМ ПРО ЛІДЕРСТВО


7 грудня в межах вивчення дисципліни «Іміджологія» для студентів 3 курсу, напряму підготовки «Журналістика» Вінницького педуніверситету було проведено тренінг «Етичне лідерство». Модераторами виступили: асистент кафедри політології Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Наталя Марчук (м. Івано-Франківськ) та координатор освітніх програм «Українська соціальна академія» Іван Данилюк (м. Київ).

Організатори проекту поставили за мету розширити межі розуміння поняття «лідерство» та пояснити особливості його функціонального призначення в суспільстві. Зокрема, гості зауважили, що лідерство – це здатність впливати та впроваджувати ефективні зміни через формування власного характеру та служіння іншим, не чекаючи від них віддачі. Сучасні успішні організації є згуртованими навколо спільних цінностей, спільного бачення; відкриті до навчання, експериментування, ведення змін, готові до ризиків, інноваційні та творчі.

Крім того, студенти дізналися, що лідерство та ідея служіння суспільству пов’язані між собою, оскільки вони ґрунтуються на відданості ідеї та усвідомленні відповідальності за  свої  дії  та  колектив,  за тих, з ким працюєш і для кого. Особливо важливе значення це має для державної служби та публічного сектору, оскільки ідея служіння  громадськості,  дотримання  публічних інтересів має бути визначальною.

Тренери застосували й практичний метод – присутніх студентів розділили на групи та дали завдання із різними прикладами, що орієнтовані на розв’язання конкретних етичних дилем. Тренінг «Етичне лідерство» є всеукраїнським проектом, мета якого сприяти саморозвитку лідерів в інтелектуальному, світоглядному та етичному контексті.

Ірина МІРОШНІЧЕНКО


Категорія: Майстер-клас | Переглядів: 478 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0