Субота ,4.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 7 »

03:05


Другокурсники інституту педагогіки, психології та мистецтв змагалися у творчому конкурсі «Барви осені». Студенти демонстрували свої вокальні здібності, вміння танцювати та декламувати вірші. Всі учасники виявилися надзвичайно талановитими. За підрахунками балів трьох конкурсів першість здобула група 2-АМ, приз глядацьких симпатій отримала група 2-Ж.

Інеса БЛАЖІЄВСЬКА

***

Науково-практична конференція «З народних джерел», підготовлена за матеріалами студентської діалектологічної практики, пройшла в ІФЖ (кафедра української мови).

«Із життєдайного джерела народної мови», «У народу кожне слово – це перлина», «Мовна палітра говіркової веселки», «З глибини віків», «Мовне різнобарв’я Поділля», «Серед каменів розкинулись Кетроси», «Живою казкою, теплом і ласкою…» – з такими темами повідомлень виступали студенти-філологи.

Анастасія ЯКОВИШИНА

***

У стінах нашого університету відбулось засідання «круглого столу» представників профспілкових організацій навчальних закладів Вінниччини І-ІV рівнів акредитації. В обговоренні питань щодо забезпечення належного статусу педагогічних і науково-педагогічних працівників, підвищення рівня соціально-економічного захисту студентів взяли участь представники ВДПУ, ВНТУ, Вінницького та Барського педагогічних коледжів, Барського автомобільно-дорожнього технікуму, Вінницького СПТУ № 4.

Голова профкому М.В. Баюрко ознайомив присутніх зі специфікою роботи, проблемами та здобутками первинної профспілкової організації педуніверситету. Проректор з науково-педагогічної роботи університету, доц. О.І. Криворучко визначив основні аспекти співпраці органів студентського самоврядування та профспілки, які передусім реалізується у залученні всіх членів студентського колективу до планування, організації, контролю і підбиття підсумків навчальної та суспільно-корисної праці.

На засіданні йшлося також про виховання у молоді активної життєвої позиції, підготовку до дієвої участі в демократичному управлінні суспільством.

Ольга УРСУЛЕНКО

***

«Ранній розв’язок як наріжний камінь розвитку та фокус психотерапії» – під такою назвою пройшов триденний семінар в ІППМ за підтримки Асоціації психоаналітиків України (секція дитячої та підліткової психотерапії) та кафедри психології. Головним доповідачем була спеціально запрошена гостя Мей Нільсон – дитячий психотерапевт, навчаючий тренер, делегат EFPP від Швеції (секція дитячої психотерапії), член видавничого комітету шведського журналу. Мета семінару: ознайомитися з історією та сучасними напрямками дитячої психотерапії, оволодіти навичками використання діагностичних і терапевтичних технік роботи в дитячій психотерапії. Протягом кількох днів психологи обмінювалися досвідом, працюючи індивідуально та в дискусійних групах.

Анастасія ЯКОВИШИНА

***

В інституті педагогіки, психології та мистецтв відбулась IV Міжнародна науково-практична конференція «Слов’янське музичне мистецтво в контексті європейської культури», в якій взяли участь студенти з ВНЗ України, а також Росії, Польщі, Німеччини, Австрії.

За словами декана-директора ІППМ, доц. Наталії Лазаренко, подібний науковий форум сприяє пропаганді слов’янського мистецтва у світі, вихованню культуральності, естетичних смаків та музичних вподобань у сучасної молоді.

Тематика наукових доповідей під час пленарного і секційних засідань була досить різноманітною. Учасники, зокрема, розглядали актуальні проблеми мистецької освіти, відкривали нові сторінки творчості слов’янських композиторів, досліджували арт-терапевтичні можливості мистецтва, представляли цікаві методичні розробки викладання музики в загальноосвітній школі, демонстрували специфічні особливості гри на різних музичних інструментах тощо.

У межах конференції мала місце екскурсія до обласного архіву, де гості ознайомилися із епістолярною спадщиною композитора Ференца Ліста.

Віктор ОЛЕКСАНДРІВ

***

«Служба  на Новій землі або у військові частині ЮЯ 77510» так називається збірка спогадів вінницького письменника, заслуженого журналіста України, полковника у відставці Анатолія Гончара. Художньо-документальна книга є 17-тою у творчому доробку автора. У ній йдеться про службу військового газетяра на архіпелазі Нова Земля, про відповідальні завдання, які виконували військовослужбовці на 6-му державному випробувальному полігоні, про природу цього краю.

Презентація відбулася у День української писемності та мови в обласній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва.

Анастасія ЯРЧУК


Категорія: Із потоку новин | Переглядів: 581 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0