П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 07

До 100-річчя нашого університету

залишилося 7 місяців

...
Читати далі...
.

 

ТАЄМНИЦІ ЗІРКОВОГО ЖИТТЯ СОЛІСТА ГУРТУ «ТіК» ВІКТОРА БРОНЮКА

Одного з похмурих та холодних ранків листопада, коли всі студенти дрімали на парах, а викладачі монотонно «наспівували» свої лекції, університет пробудила звістка про те, що до нас завітав соліст гурту «ТіК» Віктор Бронюк. Колись він вільно крокував корпусами та поверхами, навіть не замислюючись над тим, що сьогодні, аби зайти до храму науки, доведеться позувати перед камерами студентських мобільників та фотоапаратів, роздавати автографи фанатам.

...
Читати далі...
.

 

Другокурсники інституту педагогіки, психології та мистецтв змагалися у творчому конкурсі «Барви осені». Студенти демонстрували свої вокальні здібності, вміння танцювати та декламувати вірші. Всі учасники виявилися надзвичайно талановитими. За підрахунками балів трьох конкурсів першість здобула група 2-АМ, приз глядацьких симпатій отримала група 2-Ж.

...
Читати далі...
.

 

ПИСЕМНІСТЬ – ВЕЛИЧ НАРОДУ

Нещодавно інституті філології й журналістики пройшла відкрита лекція для студентів 2-го курсу, організована доцентом кафедри української мови Аллою Костюк. Темою зустрічі була історія розвитку писемності.

На захід прибули іноземці, які навчаються у вінницьких «вишах». Вони презентували особливості своїх рідних мов. Студентка ВНТУ Лі Сює розповідала про походження та розвиток китайських ієрогліфів, її колега Цзін Цзін поінформувала слухачі ...
Читати далі...
.

 

МОВОЮ ЦИФР

У 2010-2011 рр.захищено 3 докторські (Коляструк О.А., завідувач кафедри етнології; Павликівська Н.М., завідувач кафедри української мови й загального мовознавства; Штифурак В.Є., доцент кафедри психології) та 17 кандидатських дисертацій.

У спеціалізованих вчених радах уні ...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ВІННИЧЧИНИ: «МОЛОДА СПРАВА – ДОРОСЛІ МОЖЛИВОСТІ»

У жовтні 2010 року з ініціативи Спілки молодіжних організацій Вінниччини було створено Студентський парламент Вінниччини. Його діяльність спрямована на популяризацію ідей демократії і громадянського суспільства, задоволення соціальних, творчих, духовних, економічних та інших інтересів студентства, залучення активних молодих людей до роботи над соціальними проектами.  До складу Студпарламенту входять депутати, які представляють 34 ВНЗ І-ІV рівнів акредитації області.  ...
Читати далі...
.

 

СПОРТИВНИЙ ЩОДЕННИК


У нашому університеті в рамках ІІ Профспілкової спартакіади пройшли змагання серед жіночих команд інститутів та факультету з волейболу. Команді ПГФ (4 місце) зарахували технічну поразку через неявку на гру з ІППМ (3 місце).

...
Читати далі...
.

 

«СТУДЕНТСЬКА ТЕРИТОРІЯ»: П’ЯТЬ ВІЧНОСТЕЙ ТИ ПОРЯД

П’ять років у житті людини це час, коли вже починаєш старанно виводити літери на папері, рахувати слоників уві сні, вчити віршики й збиратися до школи. Попереду – незвіданий світ, який хутчіш хочеться пізнати. А що таке 5 років для часопису? Це значний відрізок часу! Скільки всього може статися за 1 тис. 826 днів? Складно уявити, а ще складніше – згадати все.

...
Читати далі...
.

 

ПАМ’ЯТНИК ГІГАНТСЬКІЙ ШПАРГАЛЦІ

У нашому «універі» розумні студенти, найкращі викладачі, оригінальний майдан із двома вишуканими фонтанами, ошатними квітниками, зеленими ялинами. Окрасою є пам'ятники М.Грушевському, І.Франку, В.Сухомлинському, а також Великому Сонцепоклоннику М.Коцюбинсьому, ім'я якого носить ВДПУ. До 100-річного ювілею нашого «вишу» газета «Студентська територія» провела опитування: «Якого пам'ятника ще не вистачає території студмістечка?»

...
Читати далі...
.

 

СТУДЕНТИ «СПАЛАХНУЛИ» НА ПЛОЩІ БІЛЯ ФОНТАНУ

Уперше до Міжнародного дня студента на головній площі біля фонтату відбувся флешмо́б (з англ. flash mob – «спалахуючий натовп», flash – спалах, mob – натовп. – інф.з Вікіпедії) – заздалегідь спланована масова акція, організована через Інтернет або інші сучасні засоби комунікації, в якій ...
Читати далі...
.

 

Аліна БАРАНОВСЬКА: «У ЖИТТІ ВАЖЛИВО НЕ ВТРАТИТИ РІВНОВАГИ ТА НЕ ПОГАСИТИ ІСКРИ В ОЧАХ!»

Зустрілася з нею холодного листопадового вечора, коли університет відправляв на спочинок самотні аудиторії. Коли подвір’я засвітилося теплими вогниками ліхтарів, а з рідної альма-матер вийшов останній студент, тоді з вуст приємної невисокої дівчини пролунало тихе «Привіт!». Отією світловолоскою з великими добрими очима та щирою посмішкою була студентка 3 курсу Інституту педагогіки, психології та мистецтв Аліна БАРАНОВСЬКА. Дівчина-сонце, дівчина-пісня, добра, справжня, відкрита душею, з дитинства закохана у співоче слово.

...
Читати далі...
.

 

СПІВУЧІ ТАЛАНТИ ПЕДАГОГІЧНОГО

До сторіччя нашої almamaterбуло організовано наймасштабніше шоу за всю історію навчального закладу – «Співучий голос університету».

...
Читати далі...
.

 

ДИВОСВІТ КАРТИН ІРИНИ КРАВЧЕНКО

Усі люди різні, неординарні та неповторні. У кожного свої захоплення, улюблені справи всього життя, які приносять їм велике задоволення. Немає жодної людини, яка б не займалася тим, що їй подобається та близьке до душі. Улюблене хобі має привітна, талановита і творча людина, старший викладач кафедри фізичного виховання Ірина Кравченко.

З ...
Читати далі...
.

 

ЩАСЛИВИЙ СТУДЕНТ – СИТИЙ

«Ми є те, що ми їмо» сказав видатний давньогрецький лікар Гіппократ більше трьох тисяч років тому. У наш час досить актуальною є проблема здорового харчування, особливо серед студентства. Адже через гіперактивний спосіб життя сучасна молодь не має змоги правильно (раціонально) харчуватися. Тому-то доводиться підживлюватися в різних фаст-фудах, буфетах та кафетеріях. Отож, якщо вам цікаво, чим харчуються наші студенти, то наступна порція інформаці ...
Читати далі...
.

 

НІКОЛИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУДУ

Я довго чекала нашої зустрічі. Довелося багато перешкод подолати, перш ніж ми з тобою зустрілися. Знайомі розповідали хто ти; що твої друзі, здебільшого журналісти та філологи. Найбільше мене здивувало й зацікавило те, що тебе завжди оточує багато дівчат, їхньої уваги ніколи не бракувало й не бракуватиме.

Коли вперше тебе побачила, одразу зрозуміла – ти будеш моїм. Поряд із тобою були подібні, але серце підвело саме до тебе. Стояв ...
Читати далі...
.

 

ЗЕМНИЙ «ПОЛІТ» ІЗ АРОМАТОМ КАВИ І ЧОБІТ

Блукаючи, наче броунівські частинки, околицями нашого університету ми випадково для себе зробили цікаве відкриття. Йшли до нього три довгих університетських роки; щодня неуважно проходили повз, запізнюючись на пари. Як же нам, недалекоглядним слідопитам, тільки зараз вдалося побачити у звичному повсякденному явищі знахідку?

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0