Субота ,18.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2012 » Червень » 26 »

00:30


СТРУКТУРНА РЕЛАКСАЦІЯ В ТВЕРДИХ ТІЛАХ

 – під такою назвою  в останні травневі дні на базі нашого університету проходила IV Міжнародна науково-практична конференція, співорганізатором якої виступив інститут математики, фізики  і технологічної освіти. Цей науковий форум видався представницьким, адже цьогорічна тематика зацікавила більше 300 вчених, серед яких 4 академіки і 5 член-кореспондентів з 13 країн світу (Узбекистан, Німеччина, Словаччина, Польща, Китай, Іспанія, Алжир, Грузія та ін.).

Під час пленарного та секційних засідань розглядались релаксаційні явища у металах і сплавах, релаксаційні процеси у матеріалах зі складною морфологією (композити, полімери, наноструктурні і аморфні матеріали), структурна релаксація у напівпровідниках і діелектриках, розсіювання енергії конструкційними матеріалами тощо.

У перервах між диспутами, дискусіями, стендовими доповідями гостям навчального закладу було запропоновано екскурсії до пам’яток історії та культури обласного центру, а також презентовано найбільший у світі річковий світломузичний фонтан «ROSHEN» на Південному Бузі.

Вл. інф.

 

ПОЧЕСНІ ДОКТОРИ

У нашому педуніверситеті започатковано нову традицію – присвоєння звання «Почесний доктор». Першими такої відзнаки удостоїлись: дійсний член НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України Іван Андрійович Зязюн і польський професор з Жешувського університету Еугенія Івона Ляска за їхній вагомий внесок у розвиток освіти в Україні та Польщі.

Вл. інф.

 

 

ОСВІТНІ НОВАЦІЇ ТА МОДЕРН

14-16 травня відбулась XI Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми», яку організували провідні вчені Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України та нашого навчального закладу.

На пленарному засіданні учасників привітали перший проректор університету, доцент С. Гусєв, начальник управління освіти і науки, кандидат технічних наук І. Івасюк.

Понад 400 науковців і практичних працівників освіти (керівники ЗОШ Вінниці, ПТНЗ і ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації області) взяли участь в обговоренні найважливіших проблем освітянської галузі: використання сучасних інформаційних технологій на базі комп’ютерної техніки, глобальна мережа Інтернет та використання соціальних мереж і сервісів Інтернету, відкрита та дистанційна освіта, медійна освіта, інноваційні методики в підготовці фахівців, педагогічна майстерність, креативність і творчість педагога тощо.

Гостям було презентовано два збірники наукових праць, в яких опубліковано понад 200 доповідей та матеріалів конференції, які надійшли з дев’яти країн: України, Росії, Білорусі, Польщі, Молдови, Словаччини, Німеччини, Норвегії, Китаю.

Після офіційної частини, а також роботи науковців у тематичних секціях, для усіх було проведено насичену культурну програму, екскурсії, концерт, розгорнуто виставку художньої і технічної творчості студентів та співробітників інституту математики, фізики і технологічної освіти.

Вл. інф.


Категорія: Різне | Переглядів: 474 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0