Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 16
РІДНА МОВА – МАТИ ЄДНОСТІ

9 листопада відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, присвячений Дню української писемності та мови.

Вже п’ятнадцять років поспіль всі охочі можуть перевірити знання рідної мови, підтвердити згуртованість нації й проявити любов до українського слова.

Цьогоріч писемний флешмоб став міжнародним. До нього долучилися громадяни Польщі, Автралії та Китаю.

У Мистецькому центрі Вінницького педуніверситету зібралися майже тисяча студентів, викладачів і співробітників, щоб долучитися до патріотичної акції. Атмосфера дійства вражала. Незважаючи на те, що зал був переповненим, всі знайшли можливість виконати завдання. Уважно слухали та писали, старанно згадуючи правила правопису. Присутні мали змогу здати свої роботи на перевірку або дочекатися публікації тексту в Інтернеті, щоб самостійно виправи ...
Читати далі...
.

 

«ПОДИХ НА АРКУШ»

У рамках книжкового клубу «Автограф» в бібліотеці Вінницького педуніверситету відбувся творчий вечір «Подих на аркуш», присвячений пам’яті К. Крижанівського (до 90-річчя від дня народження) та презентація авторської книги «Діагноз – імперія».

Коммир Крижанівський (дивне ім’я для сучасників, що означає комуністичний мир) народився 30 жовтня 1925 року у Вінниці. Батько – учасник революції, офіцер. Мати – репресована у 1938 році. Коммир Петрович закінчив Вінницький педінститут 1950 року, у 1955 році – філософський факультет МДУ (з відзнакою), пізніше – аспірантуру Київського університету імені Т. Шевченка. Він – автор 40 наукових статей. Працював викладачем у Вінницькому педінституті більше 14 років, а у 1977 році був звільнений за антирадянську діяльність.

Комм ...
Читати далі...
.

 

ГОНЧАРСЬКА СПАДЩИНА ПОДІЛЛЯ

У Вінницькому педагогічному університеті проходили традиційні Дні народознавства, присвячені пам’яті професора Лідії Мельничук – засновника Народознавчого центру. У програмі заходу – виставка «Скарби Поділля», зустріч з народними майстрами Вінниччини та майстер-класи з народних ремесел.

Глина – це заіржавіле золото, яке в руках справжнього ювеліра перетворюється на пробу вищого ґатунку. Поділля – одна з найбагатших зон української народної кераміки. Багатовіковий досвід та великий потенціал майстрів сформував особливі традиції гончарного ремесла. Багата творча спадщина подільських гончарів створила необхідність у дослідженні цього самобутнього явища мистецтва. Вагомий внесок у вивчення кераміки подолян зробила професор Лідія Мельничук. Гончарство Поділля – головний особистий дослідницький напрям Лідії Семенівни. ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0