Субота ,27.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Грудень » 15
ЯРМАРОК ЗАРАДИ БЛАГОДІЙНОСТІ

15 грудня в інституту філології й журналістики за ініціативи Ради студентського самоврядування, відбувся благодійний передноворічний ярмарок. Метою акції став збір коштів для дитячого будинку-інтернату й на потреби бійців АТО.

Ярмарковий прилавок був заповнений ласощами на будь-який смак: від цукерок і печива, до фруктів та чаю. Студенти та викладачі поставилися до дійства із неабияким ентузіазмом, тому всі смаколики «розійшлися» швидко. Окрім того, для дітей-сиріт кожна із академічних груп зробила окремий внесок: було зібрано велику кількість теплого одягу, іграшок і канцелярії, дехто допомагав грошима. Усе це буде доставле ...
Читати далі...
.

 

«БУТИ ПИСЬМЕННИКОМ – МАТИ СПІВРОЗМОВНИКА»

15 грудня у Вінницькому педуніверситеті відбулася презентація роману української письменниці Оксани Луцишиної. Авторка кількох збірок віршів і малої прози представила студентам інституту філології й журналістики свій другий роман «Любовне життя».

Оксана Луцишина проживає в місті Тампа (Флорида, США), викладає в університеті Південної Флориди. Екзотична природа, незвична для нашої співвітчизниці, справляє на неї неймовірне враження. В Україну поетеса приїжджає періодично, але всього на 6 місяців. Достатньо добре володіє інструментарієм мови і літератури США: «У нас є певний градус емоційності, а англомовна культура значно сухіша».

Письменниця поділилася зі студентами деякими деталями зі свого життя, зокрема розповіла про творчість. Повідала, що починала писати російською мовою. Мотивом написання першого вірша був конфлікт із бать ...
Читати далі...
.

 

ОДНА ІСТОРІЯ

2014 рік. Осінь. Вересневого дня Вінницький педагогічний університет зустрів молодих студентів-першокурсників. Так було й в інституті педагогіки, психології і мистецтв, де більшість студентів жіночої статі. Серед усіх тих одноманітних людей була Вона – маленька, тендітна, симпатична дівчина з довгим волоссям, приємною посмішкою та румяними щічками. З перших днів припала йому до душі. Неодноразово в коридорах зустрічались поглядами, а Він ще довго проводжав її силует, дивлячись услід.

День за днем вони ходили на заняття, зустрічались у коридорах, сиділи в сусідніх аудиторіях, а на перервах слухали одні й ті ...
Читати далі...
.

 

«ОЙ ВАРИСЯ, БОРЩИКУ, В ПОЛИВ’ЯНІМ ГОРЩИКУ…»

Накрапав осінній дощик, небо хмурилося, та ці погодні примхи не стали на заваді студентам-журналістам Вінницького педуніверситету побувати у «Театрі на городі» заслуженої журналістки України Ганни Секрет. Майбутні майстри пера і слова на Різдво Пресвятої Богородиці – однієї із вагомих сторінок святкового календаря українського народу – відправилися до села Правилівка Оратівського району, де відбувався обласний мистецький проект «VIII Всеукраїнський телефестиваль борщу».

Цьогоріч на фестивалі було представлено 29 видів борщу, серед них і зварений за рецептом студентів 2 курсу напрямку підготовки «Журналістика». Вони довели, що навіть «синій» студентський борщ може бути не таким вже й бідним, а ситним і смачним. На десять літрів смаколику довелося витратити кілограми столових бурячків, картоплі, моркви ...
Читати далі...
.

 

ЖИТТЯ – НЕ ЧАС ДЛЯ ЗУПИНОК!

Інколи життя може бути буденним та звичайним, інколи наповнене бурхливими моментами. Але й існують люди, котрі спеціально піддають себе ризику, щоб зробити кожен свій день неповторним. Ці люди відомі нам як руфери, трейсери (в народі «паркурщики»), альпіністи. Одним із представників цього екстремального захоплення є Ден Макарчук, американець українського походження. Зараз йому 20 і проживає він у місті Портленд, штат Орегон.

Для довідки: ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0