П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Березень » 12
ВІРА ТА ГРОШІ

В Україні кожен громадянин має право на вільне віросповідання, тобто кожен може обрати власну релігію, яка йому до душі. Але зазвичай ще змалечку наші батьки прищепляють нам віру в Ісуса Христа – Більшість наших співвітчизників надають перевагу православному християнству.

 Ще з давніх-давен на території України майже кожна родина була віруючою. Про це свідчать безліч творів, написаних українськими авторами, розповіді наших бабусь, дідусів. Існувало безліч традицій та обрядів, яких постійно дотримувались: і недільні відвідини церкви, і обов'язкове хрещення новонароджених, в ...
Читати далі...
.

 

"ЦВІТ ПІВОНІЇ" ПРОФЕСОРА ЗІНЧЕНКА

Збірку «Цвіт півонії» презентував студентам інституту філології й журналістики доктор історичних наук, професор Київського університету імені Б. Грінченка Арсен Зінченко 25 лютого. У книзі на реальних подіях нашого минулого розкрито суспільно значущі проблеми українського народу.

Автор визначив жанр своїх творів як оповідання історичного характеру. Ключовим епізодом «Цвіту півонії» вважає розповідь про ліквідацію козацьких полків Катериною ІІ та Євдокимом Щербініним. Книга має назву однойменного оповідання. Цікавим є й той факт, що зображені на обкладинці півонії, – це квіти, які власноруч виростив історик. ...
Читати далі...
.

 

ДОМАШНІ ГОСТИНЦІ УЧАСНИКАМ АТО

Акцію «Домашні гостинці для АТО» організував відділ виховної роботи педуніверситету спільно з учасниками проекту «Мольфар». До заходу мали змогу долучилися усі студенти ВНЗ.

На території університету працювало декілька пунктів збору допомоги, до яких всі охочі приносили продукти харчування: картоплю, консервацію (овочева, рибна, м’ясна), крупи, макарони, мед, горіхи тощо. Усього було зібрано майже 1500 одиниць продукції. Бійцям також передавали листи.

...
Читати далі...
.

 

ПОДОРОЖ У ДИТИНСТВО З АЛЛОЮ МІГАЙ

Днями до Вінницького педуніверситету завітала телеведуча, казкарка, дитячий композитор, а також авторка «Вечірньої казки», що виходила на Першому національному каналі, Алла Мігай.  

Випускниця історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету з легкістю зачарувала студентів та викладачів.

Із девізом: «Немає нічого кращого ніж бути дітьми», – поетеса ініціювала справжній концерт, виконуючи колискові, покладені на власну музику. ...
Читати далі...
.

 

АВТОГРАФ ВІД ВАЛЕНТИНИ СТОРОЖУК

У рамках діяльності книжкового клубу «Автограф» у Вінницькому педуніверситеті відбулася зустріч з випускницею філологічного факультету, вінницькою поетесою, прозаїком, дитячою письменницею, фольклористом, краєзнавцем, заступником головного редактора журналу «Вінницький край» Валентиною Сторожук.

У затишній атмосфері пані Валентина поділилася з присутніми секретами своєї творчості, пригадала моменти життя, що вплинули на формування її письменницького світогляду. Поетеса розповіла про короткотривалу вчительську діяльність, перші спроби пера та чимало професій, які змогла «приміряти на себе» ще до того, як зайнялася ...
Читати далі...
.

 

СЕМІНАР ПРО СПЕЦИФІКУ СУЧАСНИХ ОНЛАЙН-МЕДІА

Про інтернет-журналістику, її місце та роль в системі традиційних ЗМІ, особливості створення і формати журналістських матеріалів для електронних медіа, способи їхнього поширення, авторське право та автентичність публікацій дискутували на семінарі «Онлайн-журналістика».

Упродовж двох днів тренери та експерти: президент Української академії преси, професор КНУ імені Тараса Шевченка Валерій Іванов і медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко ділилися досвідом зі студентами-журналістами Вінницького педуніверситету.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0