Неділя ,12.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2016 » Жовтень » 14 » 35 ВИДІВ БОРЩУ СПРОБУВАЛИ ГОСТІ В «ТЕАТРІ НА ГОРОДІ»

18:11
35 ВИДІВ БОРЩУ СПРОБУВАЛИ ГОСТІ В «ТЕАТРІ НА ГОРОДІ»


Обласний мистецький проект «IX Всеукраїнський фестиваль борщу» знову зібрав на подвір’ї заслуженої журналістки України Ганни Секрет чимало поціновувачів народних традицій та охочих посмакувати борщем. Цьогоріч на дійство до с. Правилівки Оратівського району завітало 35 творчих колективів, серед яких були й вінницькі студенти. Скористалися нагодою активно відпочити також майбутні журналісти й рекламісти Вінницького педуніверситету.

Від самого ранку під’їжджали переповнені автобуси. Дехто прибув на більш колоритному кінному транспорті, прикрашеному яскравими стрічками.

На сувенірних прилавках можна було знайти все: від сережок із національною символікою до плетених кошиків та дерев’яних ложок, що мали неабиякий попит. Доповнювали атмосферу старовинні глечики на тині, знаряддя праці, рідкісні фотографії, які не часто знайдеш у будинку пересічного українця.

Розпочав свято народний аматорський колектив «Відлуння» Іллінецького РБК піснею «Ой, дай, Боже». Наступним пригощав публіку та презентував свій кулінарний витвір гурт «Берегиня» Бершадського району. Десятки тарілок духмяного борщу в мить залишалися порожніми. Задоволені глядачі вдячно винагороджували артистів бурхливими оплесками.

Особливо потішив публіку народний аматорський чоловічий ансамбль «Джерело», який виконав композицію “А за селом”. Незважаючи на прохолодну дощову погоду, виконавці та гості залюбки підтанцьовували ритмам українських мелодій.

«На фестиваль зі своїм колективом завітав уже втретє. Щороку тут приємно дивує затишна атмосфера. Привезли борщ, що вирізняється серед інших. До традиційного рецепту додали білі карпатські сушені гриби та дві ложки меду, які зробили смак більш м’яким», – ділиться секретом один із учасників Борис Вітенко.

За жваву пісню і смачний борщ учасники отримали подяки та невеличкі сувеніри на згадку. Певне, оберіг, поставлений господарями позаду сцени, все-таки допоміг, бо навіть дощ не став на заваді гостям, а навпаки додав запалу.

 Вікторія СЕРГЄЄВА


Категорія: Культура | Переглядів: 462 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0