Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2017 » Лютий » 4 » "АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПОЛІТОЛОГІЇ"

14:39
"АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПОЛІТОЛОГІЇ"


На факультеті історії, етнології та права Вінницького педуніверситету відбулася щорічна наукова конференція «Актуальні проблеми політології», на яку було подано 118 статей студентів.

До редакційної колегії ввійшли: кандидат наук з державного управління, доцент, завідувач кафедри правових наук та філософії О. Яременко, кандидат філософських наук, доцент О. Конотопенко, кандидат історичних наук, доцент С. Лапшин, член Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених ВДПУ імені М. Коцюбинського К. Бондар, староста групи 4АА факультету іноземних мов В. Приходько, староста групи 4БА факультету іноземних мов А. Герасименко, староста групи 4ВА факультету іноземних мов Д. Кондратюк, староста групи 4ДН факультету іноземних мов М. Скакун, староста групи 4РР факультету іноземних мов І. Муль.

Предметом вивчення навчальної дисципліни «Політологія» є політична сфера суспільства, роль і функції політики, закони її розвитку, а також політичні інститути, їхній устрій і функціонування. Політологія також надає майбутнім спеціалістам знання про способи та форми участі в політичному житті держави, дає розуміння типів динаміки політичних процесів, визначає зміст і шляхи формування політичної культури, різноманітність сучасних концепцій суспільного розвитку та рушійні сили світового прогресу.

Сьогодні в Україні існує низка політичних проблем, які вивчаються: військова агресія Росії, нехтування національними інтересами, корупція, бюрократія, політична нестабільність. Чимало досліджень, що стосуються світового політичного процесу – президентські вибори у США, вихід Великобританії з ЄС, конфлікт у Сирії та інші.

Політологія сприяє формуванню громадянської позиції у студентів, розвитку патріотичних почуттів і бажанню зробити щось для своєї Батьківщини. Тому викладання курсу «Політологія» дозволяє сформувати знання студентів про політичне становище України, її внутрішньо- та зовнішньополітичні відносини, зацікавити молодь до вивчення політичного життя нашої держави тощо.

Наукові дослідження, які будуть представлені у збірнику, засвідчують високий рівень підготовки студентів, їхнє володіння технікою наукового-аналітичного пізнання та відповідне уявлення щодо особливостей політичного аналізу й узагальнення. Під час пленарного засідання студенти разом із кандидатом філософських наук, доцентом О.Конотопенком та кандидатом історичних наук, доцентом С. Лапшиним дискутували на суспільно-важливі теми та обговорювали можливі шляхи вирішення проблем.

Катерина ЗУЛІНСЬКА


Категорія: Актуально | Переглядів: 455 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0