П`ятниця ,3.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2015 » Листопад » 21 » АЛЛО, ШУКАЄМО ТАЛАНТИ!

17:36
АЛЛО, ШУКАЄМО ТАЛАНТИ!


У мистецькому центрі Вінницького педуніверситету відбувся конкурс-огляд перших курсів інституту філології й журналістики «Агов, таланти!». Учасники дивували своїми вміннями, майстерністю, вправністю, настроєм та щирими посмішками. Кожен показав те, що вмів і бажав представити аудиторії. Ведучими заходу стали другокурсниці-журналістки Софія Бедарева та Олександра Клименко, які торік зайняли перше місце у номінації «Найкращі ведучі».

Аби визначити переможців, до складу журі запросили фахівців з усіх можливих напрямків: пісенного, танцювального, декламаторського та драматичного. Очолила групу експертів  проф.  Тамара Слободинська, їй допомагали ст. викл. Вікторія Ткаченко, асист. Юлія Лебідь, ст. лаборант Ірина Вдовиченко та голова Ради студсамоврядування ІФЖ Мирослава Несторук.

Першими на сцені  з’явилися першокурсники групи 1АУ. Вони намагалась перенести усіх присутніх у колоритні українські звичаї й традиції. Доцент, куратор Валентина Богатько дала поштовх своїм підопічним у нелегкій справі – дебюті на сцені університету. А ті в свою чергу показали надзвичайну харизматичність. Вишиванки, українські пісні, авторський вірш Вікторії Мирової та інсценізація «Кайдашевої сім’ї»  стали чудовим продовженням відеоролика, що відкрив глядачам яскравий світ групи 1АУ. Тут ще варто сказати про енергійну старосту групи Наталію Діденко, що згуртувала кожного її учасника, допомогла, підтримала своїм запальним характером.

Студенти-філологи групи 1БУ, молоді, веселі, яскраві «запалили» на сцені дикий вогонь радощів, сміху та позитиву. Адже саме вони, разом із талановитою старостою Тетяною Марчук, підкорювали усіх тематичною інсценізацією про вибір життєвого шляху після закінчення школи. Втім, ця постановка вмістила в себе переважну кількість  найяскравіших моментів з життя ІФЖ. Тут і організований танцювальний флешмоб, й оригінальний музичний супровід, і вокальний номер, що, мабуть, в змозі об’єднати всю нашу «молоду країну». Та найбільше глядачів вразила сценка молодих акторів-аматорів, бо кожен, хто був у залі не просто посміхався, а сміявся щиро, від душі. Студенти, разом з доцентом, куратором Людмилою Прокопчук, доклали неабияких зусиль для довершення такого чудового результату, бо сміх – надзвичайно важлива винагорода за тижні наполегливої праці та підготовки.

Наступними сцену заполонили майбутні журналісти на чолі зі старостою Юлією Донченко. Презентація групи мала вигляд телевізійного випуску новин, кореспонденти якого провели пряму трансляцію з місця подій і розповіли про те «Як колобок журналістом став». Кожен студент цього напрямку не просто має, а зобов’язаний дружити зі словом, а відтак вірш, котрий декламувала Тетяна Петрунько, був авторським. З допомогою групи 1Ж усі змогли побувати на телевізійній програмі «Голос країни», де піснею «Росте калина» нас вразив дивовижний квартет – Надія Комісарчук, Юлія Донченко, Аліна Горон й Таня Петрунько. Володимир Каленич, доцент, куратор групи 1Ж, допоміг студентам згуртуватися перед великою аудиторією та  запевнив у тому, що це випробовування лише незначна частина усіх перепон, котрі стоятимуть перед опануванням обраного шляху.

1РЗ – талановита група рекламістів та парників, креативні, красиві дівчата й хлопці. Творча молодь разом з куратором, асистентом Мирославою Чорнодон підготували цікаву конкурсну програму з доволі таки особливими елементами. Тут ми чули реп-виконання пісні про рекламу, бачили життєву інсценізацію «Студент на екзамені». Найбільше своєю неповторністю та чуттєвістю вразила декламація Альбіни Райченко вірша «Мати» та вокальні здібності старости  Євгенії Манич.

Доки члени журі підбивали підсумки, на сцену завітав танцювальний колектив ІФЖ «Butterfly», зачарувавши глядачів грацією та майстерністю. Після їхнього виступу до студентів-першокурсників декан-директор ІФЖ, проф. Інна Яківна Завальнюк: «Я в захваті від ваших талантів та здібностей. Упевнена в тому, що наступних чотири роки викладачі нашого «вишу» зможуть спати спокійно, бо на університетському небі щойно загорілись нові зірочки, нові таланти».

Настав час оголошення результатів! Для вручення почесних грамот переможцям поспішила голова журі Тамара Слободинська та голова студради ІФЖ Мирослава Несторук. Вони озвучили результати конкурсу: перше місце отримала група 1БУ, друге – 1Ж, третє місце між собою розділили 1РЗ та 1АУ. У номінації «Найкращий танцюрист» перемогли студенти-журналісти, «Найкращим гумористом» стала Наталія Діденко (1АУ), «Кращі ведучі» з групи 1РЗ, «Кращий декламатор» – 1БУ, найкраще виконала пісню Євгенія Манич (1РЗ), «Краща сценка» і «Кращий сценарій»  були у студентів 1БУ.

Валентина БІЛОУС

Світлини Світлани КОСТЮК


Категорія: Дозвілля | Переглядів: 668 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0