Неділя ,28.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 25 » АРМІЇ НЕ БУДЕ?..

21:25
АРМІЇ НЕ БУДЕ?..


Приємна новина для майбутніх призовників та їхніх батьків нещодавно облетіла нашу країну – восени цього року українських юнаків востаннє призвуть до армії.

         Коли українська армія усе ж стане контрактною, розповідає політолог, публіцист Ігор Лосєв, – йдеться про зовсім неправильну, абсурдну постановку питання: контрактна армія, призовна армія… Треба говорити ось про що: чи здатна буде ця армія, незалежно від специфіки її формування, захистити Україну? І, відповівши на це запитання, далі йти до того, яка саме армія потрібна. Який сенс мати, як нам постійно пропонують, маленьку контрактну професійну армію, якщо вона не буде здатна захистити країну? Який сенс у такій армії?.

Щоб дорівнятися до провідних країн світу, українське військо зазнає значних змін. Буде відмінено не лише призов до армії, а й переглянуто структуру та систему управління Збройними Силами і поліпшено систему підготовки фахівців.

Також І. Лосєв не погоджується з нинішніми умовами утримання армії і теперішнім станом речей у Збройних Силах:

– Протягом 20 років фактично проводиться політика знищення армії. У нас жодного року не виконувалися всі ці закони, норми, за якими Збройні Сили мають витрачати не менше 2% внутрішнього валового продукту. Сьогодні, здається, 0,5% витрачають – це абсурд. Фактично, до армії ставляться, як до «валізи без ручки»: і кинути шкода, і нести не зручно.

Згодом, зрозумівши усю важливість проблеми, оцінивши масштаби підготовчих робіт, Президент України Віктор Янукович заявив, що українська армія перейде на контракт не раніше 2017 року. Для ефективної реалізації завдання переходу на контрактну необхідно здійснити низку заходів для підвищення конкурентоспроможності військової служби. Саме тому найближчим часом планують затвердити нову концепцію реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року.

Отже, коли саме призов до армії буде скасовано і вона стане контрактною, не відомо. «Для початку, – як зазначає Ігор Лосєв, – треба визначитися з потенційними супротивниками, з потенційними загрозами і вже, виходячи з цього, формувати ту чи іншу армію».

Марина СТАСЮК


Категорія: Актуально | Переглядів: 544 | Додав: Gandziuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0