Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2013 » Жовтень » 25
А Я ДОСІ НА ТЕБЕ ЧЕКАЮ…

Сьогодні особливий день – перше вересня. Я прокидаюся ні світ ні зоря, навшпиньки, аби не розбудити чоловіка, прямую на кухню. Заваривши каву, беру до рук ручку з чорною пастою, аркуш паперу і пишу... Потім одягаюся, присідаю біля ліжка, кажу чоловікові, аби будив малечу, збирав до школи, а я забіжу провідати маму і теж швиденько в храм науки.

Виходжу на вулицю. Йде дощ. Так холодно і самотньо. Самотність серед людей... Таке буває. Коли знаєш, що поруч б’ється тисяча сердець, проте не відчуваєш їхнього стуку. Коли знаєш, що поруч тисяча душ, проте не відчуваєш спорідненості, тепла. Тепла, про яке так мріють мо ...
Читати далі...
.

 

Діана Подолянчук: «ТАНЕЦЬ – ПОЕМА, В НІЙ КОЖЕН РУХ – СЛОВО»

Чи хотіли б ви, дівчата, навчитися одним лишень поглядом приваблювати хлопців? Чи хотіли б, щоб захоплювалися, мріяли про вас? Відповідь очевидна – кожна мріє про таке!

Є місце, де можна навчитися грації, жіночності та своєрідної харизми! Це школа східних танців. Кожна танцівниця Belly Dance (так називається східний танець живота) – це цікава, таємнича історія, яка захоплює одним лиш рухом.

...
Читати далі...
.

 

ДЕНЬ ЗА ДНЕМ

Випускниця інституту педагогіки, психології та мистецтв Ольга Стороженко здобула титул «Віце-Міс» на Всеукраїнському конкурсі краси «Міс Донбас OPEN 2013», який проходив у Донецьку.

Ольга Стороженко вже має досвід участі в мінімум 5 престижних конкурсах – торік вона стала «Міс студентство», а потім перемогла на «Перлині Чорного моря».

...
Читати далі...
.

 

«ТЕПЕР МОЖНА ГРАТИ НЕ ЛИШЕ НА НЕРВАХ, А Й НА ГАРБУЗАХ»

Під таким гаслом пройшла пізнавально-мистецька зустріч студентів нашого університету із польсько-литовсько-іспано-українським гуртом (чи, радше, формацією) «Paprykalaba».

– Це – група ентузіастів, що виконують десь трішки дикунську, трішки сільську, і нав ...
Читати далі...
.

 

АРМІЇ НЕ БУДЕ?..

Приємна новина для майбутніх призовників та їхніх батьків нещодавно облетіла нашу країну – восени цього року українських юнаків востаннє призвуть до армії.

         К ...
Читати далі...
.

 

БУВАЛЬЩИНА ПРО ПИСАРІВ або ГЕНДЕРНИЙ РЕЗОНАНС

Колись-то давно, не за нашої пам’яті, – мабуть ще й батьків і дідів наших не було на світі, жили собі хлопці, які вчились письма. Та й так гарно їх того вчили, що тільки за те знання роботу вони завжди мали. І була в них немала копійчина в кишені, і дах над головою, хата й коло хати. Голови у тих парубків були світлі, деякі з них ще й так хвацько вміли писати, що народ диву давався, як то таке можна вигадати й у книгу записати. А хтось із них ішов сам вчити письма людей. І мали вони велику повагу і шану народу.

...
Читати далі...
.

 

ЧИ ЗМОГЛИ Б ВИ ЗУСТРІЧАТИСЯ З ПЕРШОКУРСНИКОМ?

Коли діло доходить до вибору своєї другої половинки, у кожного з нас підсвідомо з’являються певні критерії. Це може бути будь-що: зовнішність, матеріальне становище, інтелектуальні здібності, тембр голосу, колір очей чи волосся, ямки на щоках тощо. До такого мірила належить і вік.

Є стійкий стереотип, що хлопець повинен бути старший за дівчину. Звідкіля взявся цей шаблон не зрозуміло, але його чомусь багато хто дотримується. Особливо це стосується представниць слабкої статті. Вони навіть на хлопців, ...
Читати далі...
.

 

ПСИХОЛОГІЯ НЕРІВНИХ ЗА ВІКОМ СТОСУНКІВ

Якби за весь час існування людства можна було зробити моніторинг найуживаніших слів, безперечно, це було б слово «кохання» та «любов». Саме вони були причиною усіх процесів антропогенного походження.

«Amor omnibus idem» (любов у всіх єдина) – сказав колись Вергілій. А й справді, скільки існує легенд, притч, поем, пісень, романів, віршів, та що там – життєвих сповідей на одвічну тему кохання… І чи може хоч одна людина в цьому світі уявити своє життя без цього прекр ...
Читати далі...
.

 

ЇЇ ПОКЛИКАННЯ – БУТИ ВЧИТЕЛЕМ

Для когось учитель є прикладом для наслідування, прикладом стійкості і великих знань. Хтось у вчителеві вбачає чудового психолога, здатного розібратися в нелегких життєвих ситуаціях, знайти вихід. А для когось учитель – наставник, філософ, котрий береться за життя людини, ставить її на правильний шлях. Коли думаю про вчителя, в моєму уявленні з’являється Людмила Станіславівна Гайдаєнко. Великодушна щира жінка, як до учнів, так і до всього людства, що потребує просвітлення та освіти.

5 квітня 1962 року ...
Читати далі...
.

 

Олег МЕЛЬНИЧУК: «ІСТОРІЯ – ЦЕ ВЧИТЕЛЬКА ЖИТТЯ»

Для знайомства з людиною інколи так не вистачає часу, аби запитати особисто чи дізнатися від когось. Тому існує чимало способів, за допомогою яких можна не лише познайомитися, а й знайти підхід відповідно до уподобань опонента. Одним із них є бліц-інтерв’ю, яке допомогло дізнатися, хто такий Олег Мельничук.

Олег Анатолійович – народився 15 травня 1968 року в селі Мельниківцях Немирівського району. Здобув педагогічну (ВДПУ, 1994) та юридичну (Київ, УМВС, 2008) освіт ...
Читати далі...
.

 

Степан Мазур: «ПАЛАЮ САМ, ОСВІТЛЮЮЧИ ІНШИХ»

Перші кроки на шляху великого життя Степан Васильович Мазур (нині – головний лікар санаторію-профілакторію «Педагог») зробив у селі Луки Тростянецького р-ну, що на Вінниччині. Пригадуючи свої дитячі роки, лікар, який пройшов шлях від сільського хлопчика до полковника медичної служби, із почуттям глибокої поваги згадує батьків – невтомних сільських трудівників, які прищепили синові любов до праці та людей. Батько – фронтовик, учасник Другої Світової війни, як ніхто інший, знав цінність людського життя.

...
Читати далі...
.

 

МІЙ ВЕРЕСЕНЬ

Сімнадцятий вересень у моєму житті… З його початком ловлю себе на думці про те, як непомітно летить час… І зовсім не хочеться вірити, що пора безтурботного дитинства з шаленою швидкістю відходить, стає минулим… А для вас осінь теж кожного року різна, особлива? Вересень, жовтень, листопад зовсім не схожі один на одного, хоч і вважаються «родичами»…

Перший місяць осені обіцяв видатися напрочуд цікавим, насиченим, принести багато позитивних емоцій. Також сказав, що не забуде і про всім відому «осінню депре ...
Читати далі...
.

 

ХОЧЕШ ЗМІНИТИ СВІТ – ПОЧНИ З СЕБЕ

Дуже часто можна почути на вулицях міста, в магазинах, трамваях чи будь-де невдоволення людей щодо влади. Буцім, якби вона була іншою, то жилося б краще. Те, що це світ такий, що по-іншому жити не можна, бо пропадеш... Та у чому ж проблема?

Люди настільки зневірились, що коли хочеш допомогти або підтримати когось, то вони з сумнівом поглядають на тебе, як на злочинця, який от-от зробить щось лихе. Кілька днів тому, стояла на трамвайній зупинці й спостерігала, як дорогу переходила бабуся з величезними ва ...
Читати далі...
.

 

УКРАЇНСЬКЕ КІНО: СУЧАСНІСТЬ

Українське кіно почало розвиватися ще в 90-х роках минулого століття. З того часу було знято фільми «Голод-33» (1991), «Атентат – Осіннє вбивство у Мюнхені» (1995), «Нескорений» (2000). Саме ці фільми вважають початком розвитку сучасного українського кінематографу.

Протягом останніх років в українську кіноіндустрію прийшло нове покоління митців, які своїми роботами довели усьому світу: українське кіно – живе!

...
Читати далі...
.

 

НАДВОРІ ОСІНЬ НА ПОРОЗІ

Надворі осінь на порозі

У вікна стукає мороз.

Листок кружляє на дорозі,

І час замріяний поповз.

...
Читати далі...
.

 

РОЗКАЖИ, ЯК ЖИВЕШ

Не раз бувало, що виступивши в комедійному амплуа, актор на все життя залишався «клоуном». Чи, скажімо, той, кого звикли бачити брутальним грубіяном з бандитською зовнішністю зовсім не сприймався в ролі якого-небудь поета-романтика. До прикладу, шоумен, гуморист, резидент comedyclub Сергій Свєтлаков, зігравши головну роль у драматичному (!) трилері «Камінь», сприймався глядачами не зовсім адекватно. Сміх під час показу фільму в кінотеатрах лунав навіть у зовсім неочікуваних моментах, де й близько не було нічого комічного.

...
Читати далі...
.

 

ЛЕГЕНДИ ЖЕЖЕЛЕВА

Чи знаєте ви переваги проживання у селі? Більшість міщан не зрозуміють, адже для них рух, шум та гуркіт машин стали невід’ємними частинами життя. Інколи заздрила дівчатам, які виросли у великому метушливому місті, бо таке дитинство без проблем, важкої роботи і запаху скошеної трави.

Моє село не так вже й віддалилося від сучасної цивілізації. Жежелів, Козятинського району на Вінниччині розкинулось на міжнародній трасі, де сила-силенна автомобілів-перевізників, різних маршрутів та й простих подорожуючи ...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0