Четвер ,2.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Березень » 1 » Артем Попик: « Музика супроводжує мене постійно»

04:24
Артем Попик: « Музика супроводжує мене постійно»


     Високий хлопець із кришталево-блакитними очами одразу привертає увагу. Спершу ви можете подумати, що він суворий, навіть брутальний. Але познайомившись ближче, зрозумієте, що помилялися, бо перед вами надзвичайно неординарна людина з чудовим почуттям гумору та цікавими поглядами на життя. Розумний, креативний, веселий. Встигає музикою займатись і статті писати. Трохи лінивий, трохи сонько, але якщо вам вдасться завоювати його довіру – отримаєте безцінного друга. Такий вже він – басист рок-гурту  Мілкіт» та майбутній «журналюк» Артем Попик. Будьмо знайомі!

     – Коли ти вирішив зайнятися музикою?
     – Я і музика нерозлучні ще з дитинства. Спочатку батьки віддали мене навчатися грі на піаніно. Пізніше закінчив школу гри на гітарі, де разом із другом заснували гурт. Приїхавши на навчання до Вінниці, познайомився з хлопцями з гурту «Мілкіт», де граю тепер.
Музика супроводжує мене постійно. Люблю придумувати мелодії. На плеєрі – найрізноманітніші композиції. Взагалі вважаю, що музика – це те, без чого людина не може уявити свого життя. Вона повинна доносити до слухачів певний зміст. Не просто послухав, потанцював і забувся. Має залишати певне враження.

     – Які музиканти впливають на твою творчість?
     – Це гітаристи старої рок-школи: Джим Морісон («The Doors»), Джиммі Хендрікс. Дуже поважаю гру басиста «Red Hot Chilly Peppers». Це унікальні музиканти. Музика 60-х, на мою думку, актуальна й сьогодні. Хотілося б, щоб і наша творчість доносила щось нове, неординарне і залишила свій слід. Також обожнюю живу музику. Не розумію електронну. Людина просто натискає на кнопочки – і все. Не той ефект. А от коли збирається кілька людей: один  торкається паличками до барабанів, інший проводить по струні – то круто. Всього лиш одним порухом руки твориться щось надзвичайне.

     – Тобі важко поєднувати журналістику і музику?
     – Спочатку мав вступати до політехнічного університету, але влаштував «родинний заколот». Не люблю математику, не дружу з нею, а от написати щось мені значно легше, тому обрав журналістику. Музика – для душі.

     – Ким би ти став, якби не був музикантом і журналістом?
     – (сміється) Мабуть, двірником. А взагалі я лінивий.

     – Найяскравіший спогад із життя.
     – О, таких є досить багато. Із найбільш пам’ятних – музичний фестиваль «Млиноманія», на якому виступав з хлопцями. Мені здається, що всі, хто потрапляли на цей захід, отримували свою порцію позитиву. Це спілкування, драйв та шалені емоції. А ще ти стоїш на сцені, і твоя музика захоплює людей. Надзвичайно приємно.

     – Як готуєшся до концертів? Маєш талісмани?
     – У цій справі варто розраховувати тільки на себе. Просто намагаємося гарно відрепетирувати та зіграти максимально якісно. Навіть в старі композиції намагаємось внести нові нотки, трохи змінити звучання.

     – У тебе є хобі?
     – Хобі? Треба подумати. Захоплень досить багато. Інколи на все не вистачає часу. Наприклад, збираємося разом з барабанщиком та придумуємо якісь мелодії. Любимо імпровізувати з іншими музикантами. Граємо спонтанно, так, як відчуваємо. Але енергетика неймовірна. Також мені подобається читати книги. Із сучасних авторів обожнюю творчість Андруховича та Винничука. А от Карпа, наприклад, не сприймається. Люблю фантастику. Це творчість Азімова, Бредбері, і, хоч можливо це прозвучить банально, Лук’яненка. Ще читаю твори Муракамі. Захоплююсь японською культурою – від давніх часів до сучасності. Ці люди варті поваги. Живучи в країні, де цінними вважалися лиш морепродукти, змогли створити потужні системи виробництва, високо розвинуті технології. І на цьому не зупиняються.

     – Який в тебе улюблений фільм?
     – Мені подобається стрічка «Рок-хвиля». Він про радіостанцію, створену на кораблі. Мегадрайвовий. Раджу подивитися.

     – Що побажаєш читачам?
     – Робіть те, що хочете. Не бійтеся бути трішки аморальними. Не бійтеся виглядати дурними. Правила – не головне. Знаєте, є така реклама: плита відколюється і летить на хлопця. Біля нього вже сидить смерть, чекає. Він з жахом піднімає очі, бачить цю плиту і починає згадувати своє життя: там стрибав з парашутом, там піднімався в гори. І кожен день не схожий на попередній. Вже вечір, плита застигла над головою, смерть вже сама вмирає, а він ще згадує. Тож хочу побажати, щоб кожен ваш день був неймовірним. Радійте життю – все у вас вдасться.

Каріна НГОМА

Категорія: Обличчя | Переглядів: 1087 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6

0  
1 Inna   (21.03.2011 23:26) [Материал]
Досить цікава особистість і просто ... лапочка!!!

0  
2 Дашка   (05.05.2011 17:03) [Материал]
а чому не дописали, що він брехливий егоїст і пере****в мало не весь світ? Чому тільки таке добре і миле? А де коментар про його коварність?

0  
3 Віка   (06.05.2011 18:09) [Материал]
Дашка, поділись інформ. ширше...

0  
4 ріжки та ніжки   (07.05.2011 00:46) [Материал]
ЕХ, ДІВЧАТА-ДІВЧАТА... НІФІГА ВИ НЕ ПОНІМАЄТЕ! :) ВІН ТАКИЙ... ВІН ЖЕ НІКОГО НЕ ЗМУШУВАВ. "МАЛО НЕ ВЕСЬ СВІТ" САМІ ПРОСИЛИСЯ ДО НЬОГО НА РУЧКИ! :)

0  
5 Дашка   (12.05.2011 17:54) [Материал]
Знаєш, я не така дурна і безмозгла,щоб так просто якомусь там бикові-запліднику кидатись на шию))) нічого в ньому нема, кроме приторного фальшу і егоїзму. До нього на ручки просилися всякий там непотріб, "дівчатка" не маючи собі ціну, але стоять ТАК дешево, що опускаються йому В РУЧКИ. Ніяких образ, чисте констатування факту)

0  
6 Ліля   (12.06.2011 02:36) [Материал]
Е, ви так не гоніть!!!! Якби не знала особисто, то, певно, повірила, а так... дитинко, не треба на мого коханого такі обвинувачення ліпити. Це недоречно і, чесно кажучи, смішно!))))))

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0