Понеділок ,29.4.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 6 » АТМОСФЕРА ДОБРИХ ЖАХІВ

02:17
АТМОСФЕРА ДОБРИХ ЖАХІВ


Хеловін! Можливо, про це чудернацьке свято ми ніколи б і не дізналися, якби не американські фільми та серіали. Хто з нас у дитинстві не вирізав з гарбуза страхітливий вишкал зі свічкою всередині? Значить, щось від хеловінських звичаїв здавна живе і в наших краях. Карнавальна традиція переодягання в нечисту силу та інших негативних персонажів – цілком інтернаціональна. Просто у нас це роблять 14 січня, а в США – 31 жовтня.

Для американців – це друге за важливістю свято після Різдва. Дослівно «Хеловін» перекладається як «надвечір’я всіх святих душ». Вважалося, що 31 жовтня мертві поверталися на землю, щоб оцінити справи своїх живих нащадків. Це був день, коли злі сили могли прийти у наш світ і побешкетувати: домовики стукали у вікна й двері, відьми в небі літали на мітлах, чорти усіх лякали. Гарбуз усередині зі свічкою вигадали для того, щоб їх відлякувати. Ще на поріг дому ставили їжу, аби не злити нечисть. Потім це перейшло у пригощання дітей цукерками.

У Європі Хеловін відзначають по-різному: найбільш розповсюдженими є вечірки у замках. Наприклад, німці влаштовують жахо-карнавал у замку Франкенштейна, що неподалік Дармштадта.

В Україні найбільш розповсюджені вечірки з елементами маскараду. Одна з таких проходила в стінах нашого університету. Свідчення цього – враження студентів.

Наталя Глобчак (2 курс):

– Хеловін-вечірка проходила в енергетично-моторошній атмосфері. Кожен з присутніх зміг показати свої таланти у виготовленні та оздобленні костюма, нанесенні «жахливого», цікавого гриму, а також відпочити. Усі «персонажі» вечора могли дійсно відірватися від душі.

Наталя Власюк, (4 курс):

– Приємно було брати участь у такому заході. Група «Подих світла» драйвово виконувала пісні відомих авторів і власні. Класні костюми створили відповідну атмосферу. Навіть зал нагадував «лігво» всілякої нечисті. Зробили класний флеш-моб.

Алла Мельник (2 курс):

– Повеселилися на славу. Мені навіть вручили приз за найкращий костюм – маленьку статуетку-відьмочку. До речі, я була того вечора чаклункою. Знайшла собі подружку! У захваті від свята.

Ігор Клімов, (3 курс):

Було весело, цікаво та енергійно, мені дуже сподобалося. Я був би радий, якби такі заходи відбувалися частіше, тільки потрібно зробити рекламу, тоді й людей буде більше.

Ніна Остапчук (2 курс):

Коли дізналася, що в університеті готується party, то надзвичайно здивувалася, але часу не гаяла і взялася за створення образу. Дискотека вдалася. Круто, що запросили «Подих світла». Вважаю, треба проводити подібні свята, щоб студенти мали змогу відпочити після довгих та напружених занять.

Ольга МАСНЯК
студентка 2-го курсу, ІМФіТО


Категорія: Паралельний світ | Переглядів: 656 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Ім`я *:
Email *:
Код *:


Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0