Середа ,15.5.2024
Banner

Інтернет-часопис

ОСТАННІ НОВИНИ
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
Головна » 2011 » Листопад » 06
НЕ ОЦІНЮЙТЕ ЛЮДИНУ ТІЛЬКИ ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ

Тут не  буде ані пишних словесних зворотів, ані гарних літературних прийомів. Я зрозуміла, що так буває тільки в книгах. А життя – інше. Зовсім інше.

Літо. Спека за 30˚. На щастя, трамвайчик майже порожній. Сіла із затіненого боку. Їду до друзів – що може бути краще? Музика у навушниках на повну гучність, і, як кажуть, «життя чудове». Через кілька зупинок в майже п ...
Читати далі...
.

 

КОЛИ ЗРАДЖУЮТЬ НАЙРІДНІШІ…

Він просто пішов. Зачинив двері, лишаючи позаду тих, кого вважав сенсом свого життя. Просто пішов. Закрив долонею жовте сонце, залишаючи у холодній кімнаті те, що довгими роками так трепетно обороняв від усього поганого. Він пішов. І дорогу йому не встелили вишитими рушниками, її омили солоні сльози тих, хто понад усе кохав його.

– Тату, татусеньку, мама каже, ти не поверн ...
Читати далі...
.

 

СТАРІСТЬ – ЦЕ ГІДНЕ ПІДБИТТЯ ПІДСУМКІВ,

чи програна битва життя зі смертю?


...
Читати далі...
.

 

Вірші з шухляди

СТУДЕНТ-ЛАЙФ

Перша, друга пара,

Зошити, олівці…

...
Читати далі...
.

 

ВІДЬМА

Згадуючи цю історію, розумію, що люди несправедливо ставлять один на одного штампи.

...Хвіртка скрипіла від легкого вітру. Була глибока осінь. Я грався з однолітками на вулиці. Мама веліла закутатися у теплий сірий шарф, щоб не застудитися. Знехотя покрутив носом і продовжив відшліфовувати свою гру у футбо ...
Читати далі...
.

 

КНИГА: СВІТОГЛЯДНІ ОРІЄНТИРИ МОЛОДІ

У житті людини вони займають особливе місце. Тим паче, для студентів педагогічного університету. Редакція «СТ» вирішила дізнатися про смаки, вподобання, а головне – вечірньо-душевні посиденьки з самим собою і персонажами літературних шедеврів. Студентам було поставлено запитання: яку книжку ви зараз читаєте і що б порекомендували своїм ровесникам?

...
Читати далі...
.

 

«РУКОПИСИ НЕ ФОРМАТУЮТЬСЯ»

До моїх рук книги потрапляють самі собою. Зазвичай їх дарують. Буває, приносять книжку і просто кажуть: «Прочитай! Тобі це сподобається». Дивно, але важко сказати, що до вподоби, а що ні. Проте, спостерігаю за собою просту закономірність: читаю усе з початку до кінця, навіть тоді, коли, буває, написані рядки якось не дуже сприймаються уявою.

Читаю, бо вірю, що далі за текстом або ж у кінці «мемуарів» буде щось неймовірно цікаве. І чи то себе так старанно налаштовую, чи то справді прочитані книги є шедевральними і ви ...
Читати далі...
.

 

ГАЛОПОМ ПО ЄВРОПІ

Прочесати автомобілем майже всю Європу та набратися вражень до самих вух щастить далеко не всім. Владислав Шемчишен, студент ІФЖ – може похвалитися такою мандрівкою. Своїми спостереженнями за європейцями він поділився зі «Студентською територією»:

– Знайомство із Євросоюзом почалося для мене із привітної, затишної, пронизаної елементами соціалізму СЛОВАЧЧИНИ. Переважно сір ...
Читати далі...
.

 

АТМОСФЕРА ДОБРИХ ЖАХІВ

Хеловін! Можливо, про це чудернацьке свято ми ніколи б і не дізналися, якби не американські фільми та серіали. Хто з нас у дитинстві не вирізав з гарбуза страхітливий вишкал зі свічкою всередині? Значить, щось від хеловінських звичаїв здавна живе і в наших краях. Карнавальна традиція переодягання в нечисту силу та інших негативних персонажів – цілком інтернаціональна. Просто у нас це роблять 14 січня, а в США – 31 жовтня.

Для амери ...
Читати далі...
.

 

«АНТИТІЛА» ДЛЯ НЕБАЙДУЖИХ СЕРДЕЦЬ

Нещодавно український поп-рок-гурт «АнтитілА» активно бомбардував місцевий «Royal Pub». Захід мав надзвичайний ажіотаж серед фанів і представників місцевих ЗМІ. Клуб не міг розмістити усіх охочих через обмежену кількість місць (трохи більше двохсот). Місію організатора концерту взяла на себе Катерина Григорчук, вокалістка гурту «Ейфорія», який того вечора був на розігріві.

...
Читати далі...
.

 



Головне Меню





Рубрикація
Із потоку новин
Культура
Обличчя
Дозвілля
Майстер-клас
Місто
Таїна фаху
Витоки
Потаємне
Слушна думка
77 чудес університету
Паралельний світ
Експрес-опитування
Дзеркальце моє, скажи...
Гумор
Різне
Стоп-кадр
Музика
Література
Вірші з шухляди
Позиція
Актуально
Спортивний щоденник
Життя зблизька

Друзі сайту













Пошук



Погода у Вінниці



Опитування

ВАШЕ УЛЮБЛЕНЕ МІСЦЕ ДЛЯ ПРОГУЛЯНОК У ВІННИЦІ:

Всего ответов: 21


Архів матеріалів





Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0